VELŠANIN ZA POVIJEST

Na gostovanju kod Šahtara Giggs oborio rekord Raula po broju nastupa u Ligi prvaka

Neuništivi Velšanin ulaskom u igru u drugom poluvremenu utakmice Šahtara i Manchester Uniteda postao rekorder po broju nastupau LP
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. listopad 2013. 16:40

Legenda Manchester Uniteda, 39 godišnji Velšanin Ryan Giggs, u srijedu je svojim ulaskom u drugom poluvremenu utakmice protiv Šahtara (1:1) postavio još jedan rekord u svojoj bogatoj karijeri. Upisavši 145. nastup u Ligi prvaka prestigao je legendu Real Madrida Raula sa kojim je do sada dijelio rekord.

"Oborio sam rekord? Stvarno nisam znao. Liga prvaka je sjajno natjecanje. Imao sam sreću što sam je dva puta osvojio i što sam sudjelovao u nekim od utakmica za pamćenje" poručio je Giggs nakon utakmice.

Iza Gigsa i Raula nalaze se Talijan Paolo Maldini (140 nastupa), Xavi hernandez (139), Clarence Seedorf (131) i njegov dugogodišnji suigrač Paul Scholes (130).

"Kroz Ligu prvaka je prošlo niz vrhunskih igrača, a Raul je jedan od najvećih. Sjajan napadač koji je tri puta osvajao ovo natjecanje tako da mogu biti itekako ponosan" izjavio je Velšanin o legendii Real Madrida.

Gigs, koji će 40. rođendan proslaviti 29. studenog, tjekom iznimno uspješne 20 godišnje karijere osvojio je ukupno 35 trofeja, od čega je 13 naslova prvaka Engleske i dvije Lige prvaka. U dresu Uniteda upisao je nevjerojatnih 946 nastupa i postigao 168 golova, te je vlasnik 14 raznih rekorda.

Linker
22. rujan 2024 15:36