Drago Sopta/CROPIX
PLETIKOSA

Možemo srušiti Zenit

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. studeni 2012. 16:28

Utakmicom aktualnog prvaka Zenita iz St. Peterburga i Rostova, čija će vrata braniti hrvatski reprezentativac Stipe Pletikosa, danas započinje 14. kolo ruskog nogometnog prvenstva...

Pletikosa (33) je u hotelu u kojem Rostov čeka susreta kod prvaka dao poduži intervju za Sport-express. Naš je reprezentativac prije tri dana bio najzaslužniji za prolaz Rostova u četvrtfinale ruskog kupa preko svog bivšeg kluba Spartaka iz Moskve. Regularni dio utakmice završio je bez golova uz nekoliko sjajnih obrana Pletikose, a kasnije je Rostov s 3-2 slavio nakon bolje izvođenja jedanaesteraca.

Već ste na nizu pet utakmica bez pobjede u ruskom prvenstvu. Vjerujete li da je tom crnom nizu došao kraj?

- Nadam se. Mislim da je došlo vrijeme da započnemo s usponom na tablici. Vjerujte mi, sposobni smo za to.

Negativni niz rezultata prekinuli ste u Kupu pobjedom protiv svog bivšeg kluba Spartaka iz Moskve nakon jedanaesteraca. Mislite da ste zaslužili proći u četvrtfinale ili ste sretno prošli nakon lutrije jedanaesteraca?

- Recimo da nismo zaslužili izgubiti. Spartak je bio bolji, ali mi smo u utakmicu ušli s više srca. Kod raspucavanja nam se osmjehnula božica fortuna, pa smo prošli dalje.

Kako biste usporedili današnji Spartak s onim kada ste proveli četiri godine u njemu?

- Ako ovaj današnji Spartak usporedim s onim kada sam tamo igrao svoju prvu sezonu (2007. godina), onda je to doista velika razlika. Mi smo tada trebali biti prvaci, a današnjem Spartaku nedostaje strasti i iskre u igri koja se tek tu i tamo pojavi. Doista je teško povući bilo kakvu paralelu.

Jeste li čuli za svoj novi nadimak?

- Nisam.

Navijači Rostova su vam nakon pobjede nad Spartakom (poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca) uz nadimak hobotnica pridodali hipnotizer.

- Ma to je previše. Hipnoza u ovom slučaju nema veze s mojim obranama. Moram priznati da sam se pripremao na jedanaesterce. Kada je Insaurralde prišao kako bi izveo penal vidio sam u njemu strah jer me nije pogledao. Nije imao vjere u sebe i zato sam mu obranio udarac. Nema to veze s hipnozom.

Pletikosa je u nastavku intervjua najavio spomenuti susret sa Zenitom i svojim iskustvima igranja protiv momčadi iz St. Peterburga kao član Spartaka. Pletikosa je kao član Spartaka dva puta gostovao kod Zenita, te je oba puta poražen s 2-0.

Linker
22. rujan 2024 23:34