Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
NA RUJEVICI ČEKAJU MODRE

MOŽE LI RIJEKA OPET IZNENADITI DINAMO? 'Ako bismo išli jedan na jedan po cijelom terenu sigurno bi utakmica bila u startu izgubljena'

Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 04. veljača 2020. 17:16

Da u Kupu često vrijede neka druga pravila potvrdio je prošlogodišnji finale u Puli. Protiv svih prognoza i očekivanja "bijeli" su vrlo uvjerljivo (3-1) nadigrali Dinamo i peti put ugrabili Rabuzinovo Sunce. Bila je to pobjeda srca (igrači) i uma (trener) protiv favoriziranog suparnika. U večerašnjem četvrtfinalnom ogledu Kupa (17 sati Rujevica), uloga favorita ponovno je na strani Dinama, a to dodano potkrepljuju posljednji prvenstveni ogledi u kojima je aktualni prvak potpuno deklasirao "bijele".

Da su izgleda za uspjeha na strani gostiju slaže se i trener Rijeke Simon Rožman.

- Dinamo je sigurno favorit, a mi ćemo se pokušati suprotstaviti. Kup je jedna utakmica, posebno natjecanje u kojem se mogu dogoditi iznenađenja, osobito uz dobru podršku s tribina - naglasio je Rožman i osvrnuo se slabo subotnje izdanje protiv Lokomotive koje je pokazalo sve slabosti u zadnjoj liniji.

- Ne bih rekao da mi je ta utakmica otvorila oči. Igrači koji su tu, s njima treba raditi. Sigurno da Escoval i Velkovski nisu odigrali utakmicu na razini koju bi i sami htjeli, ali drugih nema i s njima ćemo raditi dalje. Oni imaju moju punu podršku. Oni su vidjeli što su radili loše i sigurno će to ispraviti već na treningu kako se ne bi ponovilo.

Zagreb, 181219. 
Stadion Maksimir. 
Hrvatski Telekom Prva liga, 6. kolo, 
GNK Dinamo - HNK Rijeka. 
Na fotografiji: Petar Stojanovic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX CROPIX

Rožman ne razmišlja ni o Tomečaku na lijevom boku umjesto Smolčića, koji je po njegovim riječima nepravedno ispao glavni "Pedro" za poraz u Kranjčevićevoj.

- Žao mi je što se toliko naglašavaju pogreške Smolčića, jer osim te dvije, sve ostalo odigrao je na dobroj razini. Kada dobijemo gol nikada nije samo jedan igrač kriv. Uvijek je to jedan niz događaja. Smolčić je mlad, razvija se u pravom smjeru i ima moje povjerenje.

Realno, Rožman i nema previše opcija. Prskalo, Capan, Galović i Pavičić su ozlijeđeni, Acosty je pod antibioticima, Gorgon je zbog temperature preskočio trening, a Puljić je u ponedjeljak odletio u Poljsku gdje će nastaviti karijeru u dresu Jagiellonia Bialystoka. No, svjestan je da otvoreno nadigravanje s Dinamom teško može proći.

- Pokušavali smo više stvari u pripremama ove utakmice, ali odluku kako ćemo se postaviti donijet ćemo uoči utakmice. Problema je puno, ali koga nema bez toga se mora. Bilo bi najlakše tražiti alibije u tim odlascima i ozljedama, ali iskreno pričamo od prvog dana s igračima. Nakon tekme u Zagrebu nisam bio ljut već razočaran, ali ako vidim želju u dečkima onda imaju i moju podršku. Vidim u njima kvalitetu koja bi nas mogla dovesti do vrha, ali u nekom slučaju treba biti pametan - izjavio je Rožman i osvrnuo se na Dinamo.

- Olmo je odličan igrač, ali njegov odlazak ne znači puno za Dinamo. Imaju dovoljno dobrih igrača i samo je bitno što mi želimo i možemo. Petković je sigurno prava opasnost, ali zaustaviti ga nije samo zadatak stopera. Ako bismo išli jedan na jedan po cijelom terenu sigurno bi utakmica bila u startu izgubljena - izjavio je Rožman.

Linker
05. listopad 2024 17:25