AFP
NOGOMETNI MERCATO

Mourinho želi Modrića, Alonsa i Varanea, Miralem Pjanić seli u Borussiju Dortmund

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. lipanj 2013. 12:20

Mourinho želi Realov trio, Modrića, Alonsa i Varanea

Prema napisima portugalskog sportskog dnevnika Recorda, novi trener Chelseaja Jose Mourinho volio bi u redove svog novog kluba dovesti trojicu nogometaša iz bivšeg mu kluba Reala...

Jedan od njih je i hrvatski reprezentativac Luka Modrić, na čijem dovođenju iz Tottenhama je Mourinho inzistirao prošlog ljeta u "kraljevskom klubu", a preostala dvojica su španjolski defenzivni veznjak Xabi Alonso i francuski stoper Raphaël Varane.

Ujedno su spomunuta trojica i igrači s kojima je Mourinho imao jako dobre odnose kao trener Reala. Što se tiče Modrića i Varanea, koji imaju dugotrajne ugovore do 2017. godine, teško je za vjerovati da bi ih se Real mogao odreći, dok je situacija s Alonsom ipak osjetno drugačija.

Ugovor mu istječe na ljeto sljedeće godine, a još uvijek nije potpisao produljenje. Ukoliko ga čak Real i ne želi ljetos pustiti, Chelsea s njim može početi pregovarati već u siječnju i dovesti ga na kraju sezone bez odštete.

Borussia u Pjaniću vidi novog Götzea?

U redovima Borussije Dortmund posljednjih su tjedana intenzivno u potrazi za nasljednikom Marija Götzea (21), koji je krajem prošle sezone uz 37 milijuna eura odštete prešao u Bayern...

Njemački dnevnik Bild sada navodi kako je bosansko-hercegovački nogometni reprezentativac Miralem Pjanić, 23-godišnji veznjak Rome, velika želja Borussijinog trenera Jürgena Kloppa.

Prethodno su iz Borussije pokazali interes za Chelseajevim Kevinom de Bruyneom, Malaginim Iscom, te Bernardom iz Atletico Mineira. Ali dok je kod De Brynea upitno računaju li na njega u Chelseaju, dok će Isco najvjerojatno preseliti u neki od mančesterskih klubova, a Bernard je jednostavno preskup (20 milijuna eura), Pjanićeva cijena iznosi "tek" 14 milijuna eura.

Pjanić je u Romu stigao 2011. iz Lyona, a aktualni ga ugovor s rimskim klubom veže do 2015. godine.

Abidalov menadžer: Idućeg tjedna potpisuje za Monaco

Francuski nogometaš Eric Abidal (33) kompletirat će idućeg tjedna svoj transfer u redove novog francuskog prvoligaša Monaca...

Abidal, koji napušta Barcelonu bez odštete nakon što mu nije produljen ugovor, će se tako vratiti u klub u kojem je započeo svoju sjajnu karijeru, u kojoj je osvojio sve što se moglo osvojiti i to po nekoliko puta.

- Očekujemo da ćemo realizirati transfer idućeg tjedna - potvrdio je Abidalov menadžer.

Podsjetimo i da je dosada Monaco svoje redove pojačao Joaom Moutinhom, Jamesom Rodriguezom, Ricardom Carvalhom i Radamelom Falcaom.

El Confidencial: Isco prihvatio ponudu Manchester Cityja

Španjolski dnevni list i portal El Confidencial tvrdi da je najbolji mladi nogometaš Europe Isco pristao na uvjete engleskog Premierligaša Manchester Cityja, te istovremeno odbio Real Madrid...

Najbolji igrač netom završenog Europskog prvenstva do 21 godine starosti, na kojem je Španjolska osvojila naslov pobjednika, imao je ponude Real Madrida i Manchester Cityja, no čini se da se ipak odlučio ponovno udržiti sa svojim "nogometnim ocem" Manuelom Pellegrinijem, koji je nedavno preuzeo menadžersku poziciju engleskog viceprvaka.

El Confidencial tvrdi da je u prevagnula uloga ključnog igrača u redovima Cityja, dok bi se za mjesto u prvoj momčadi Reala morao "tući" s Mesutom Özilom, Kakom i našim Lukom Modrićem.

Ovo je dakako neslužbena informacija, s obzirom da je Isco, još uvijek aktualni član Malage, u ranim jutarnjim satima četvrtka izjavio španjolskim medijima da ga trenutno zanima samo godišnji odmor i da još nije odlučio što će.

Higuainu 150 tisuća funti tjedno, Realu rekordna 22 milijuna

Engleski nogometni Premierligaš Arsenal i argentinski napadač Gonzalo Higuain dogovorili su sve detalje ugovora, te je sada još ostala samo formalnost potpisivanja...

Tako ponovno tvrdi Daily Mail, koji je ovoga puta bio nešto precizniji kada je tjedna plaća uskoro bivšeg igrača Real Madrida u pitanju. Naime, Higuain će tjedno u Arsenalu zarađivati 150 tisuća eura, a londonski će klub "kraljevskom" isplatiti rekordna 22 milijuna funti! Dosadašnji je rekord bio transfer ruskog igrača Andreja Aršavina (15 milijuna funti).

Higuain, za kojeg je interes pokazivao i Juventus, je u prošloj sezoni nastupio u 28 utakmica španjolske Primere, te je bio strijelac u 16 navrata.

Recimo i da Argentinac nije jedina velika želja menadžera Arsenea Wengera ovoga ljeta, već da se još uvijek nada dolascima Waynea Rooneyja i/ili Stevana Jovetića.

Chievo želi dovesti Manuela Pamića

Talijanski nogometni portal Tuttomercatoweb.com navodi kako je Chievo zainteresiran za dovođenje hrvatskog nogometaša Manuela Pamića (26) iz praške Sparte.

Spominje se mogućnost zamjene igrača, a dok bi Pamić krenuo putem talijanskog prvoligaša, u suprotnom bi se smjeru zaputio češki veznjak Kamil Vacek (26), koji je upravo iz Sparte 2011. godine i stigao u Chievo.

Bivši lijevi bek Istre i Rijeke u Sparti igra od 2009. godine. Pod ugovorom je do 2015., a vrijednost mu se procijenjuje na 1.2 milijuna eura.

Franco Baldini iz Rome u Tottenham

Premierligaš Tottenham potvrdio je imenovanje Franca Baldinija za novog sportskog direktora. Talijan je istu funkciju donedavno obavljao u Romi.

Baldini (52) je svojedobno bio pomoćnik Fabiju Capellu u engleskoj reprezentaciji, a posljednje je dvije sezone radio u Romi s kojom je raskinuo ugovor početkom ovog mjeseca. Na njegovom je dolasku na White Hart Lane inzistirao menadžer Andre Villas-Boas koji Baldinija vidi kao posrednika između sebe i klupskog predsjednika Daniela Levyja kad je u pitanju politika transfera.

Baldini je prvi put direktor u Romi postao 1999. godine i zadržao se sve do 2005. Godinu kasnije se pridružio Fabiju Capellu u Real Madridu gdje je obavljao funkciju sportskog direktora, a Capella je potom slijedio i u englesku reprezentaciju.

Real se uključuje u lov na Paulinha, Gündogan meta iduće ljeto

Brazilski nogometni reprezentativac Paulinho (24), član Corinthiansa, postao je posljednjih tjedana iznimno zanimljiv europskim klubovima.

Dugo se spominjalo da ovaj veznjak ima usmeni dogovor s milanskim Interom, potom su britanski mediji objavili kako je vrlo blizu njegovom dovođenju londonski Tottenham, a sada španjolska Marca tvrdi da se u igru namjerava uključiti i Real Madrid. Vjerojatni novi trener ''kraljevskog kluba'' Carlo Ancelotti veliki je poštovatelj Paulinha i njegovo će dovođenje biti jedan od prvih zahtjeva talijanskog stručnjaka po dolasku u Madrid, tvrdi Marca.

Paulinho u ugovoru ima klauzulu po kojoj može otići ako zainteresirani klub plati 20 milijuna eura. Iznos je to koji Real može bez problema isplatiti i to odjednom, za razliku od Intera koji je navodno tražio plaćanje u četiri rate. Marca navodi i kako u Realu čak razmišljaju da pošalju Kaku u Corinthians u sklopu odštete za njegova sunarodnjaka.

Spomenuti dnevni list objavio je i kako je predsjednik Reala Florentino Perez dogovorio s Borussijom Dortmund da će sljedeće godine Madriđani imati prioritet kod eventualne kupovine Ilkaya Gündogana. Perez je htio njemačkog reprezentativca dovesti već ovo ljeto, ali su mu iz redova europskog doprvaka poručili kako 22-godišnji veznjak još najmanje godinu dana ostaje u momčadi Jürgena Kloppa.

De Gea poručio Thiagu Alcantari: Vidimo se u Manchesteru

Već se neko vrijeme u europskim medijima spominje kako je Manchester United zainteresiran za mladog Barceloninog veznjaka Thiaga Alcantaru (22), a nagađanja je ovaj tjedan podgrijao vratar ''crvenih vragova'' David de Gea.

Oba spomenuta nogometaša bila su dio španjolske reprezentacije koja je na netom završenom Europskom U21 prvenstvu u Izraelu obranila naslov prvaka. Štoviše, Thiago je briljirao u finalu protiv Italije (4-2) postigavši tri pogotka. Kako to običaji nalažu, igrač koji je postigao hat-trick za uspomenu dobiva loptu kojom se igrala utakmica.

I Thiago je tako ugrabio loptu kojom je matirao ''azzurre'' i zatražio od svih suigrača da mu napišu posvetu. De Gea je iskoristio priliku i reprezentativnom kolegi jasno poručio: ''Vidimo se u Manchesteru.''

Zna li vratar ''furije'' da čelnici njegova kluba doista pregovaraju o transferu s Barcelonom ili je njegova poruka bila samo šala, pokazat će sljedeći tjedni. U svakom slučaju, Thiago je proizvod Barcelonine nogometne akademije, ugovor mu vrijedi još dvije godine i cijena mu sigurno neće biti mala. Pogotovo nakon jeruzalemskog hat-tricka…

Linker
22. rujan 2024 21:26