FERNANDO ALVAREZ/THE PHOTO ONE/PROFIMEDIA
PLAKAO JE NA PUTU KUĆI

Mourinho prvi put progovorio o najtužnijoj noći u karijeri: ‘Rekao mi je da odem k Ronaldu jer je mrtav‘

Poraz od Bayerna u polufinalu LP-a 2012. realovci su teško proživjeli
Piše: SNObjavljeno: 29. veljača 2024. 07:48

Nogometna javnost 2012. je godine priželjkivala u finalu Lige prvaka gledati okršaj Real Madrida i Barcelone, takozvani nogometni ‘El Clasico‘. No Bayern i Chelsea imali su drugačije planove...

Bila je to generacija od koje je Florentino Perez puno očekivao; Casillas, Ramos, Marcelo, Xabi Alonso, Di Maria, Özil, Ronaldo, Benzema, Kaka, Higuain... Zaista strašna momčad koja je te godine, na svoju žalost, u polufinalu naletjela na još bolju momčad - minhenski Bayern.

Bavarci su u prvom okršaju slavili 2-1, a u uzvratu na Santiago Bernabeuu Real je u 14 minuta sve okrenuo u svoju korist, ponajviše zahvaljujući Cristianu Ronaldu. Ipak, Robben je u 27. pogodio iz kaznenog udarca, a rezultat se nije mijenjao sve do kraja regularnog vremena, pa je utakmica otišla najprije u produžetke, potom i na jedanaesterce. Mirniji, hladniji, koncentriraniji, kako god hoćete, te večeri bili su Bavarci. Koji su rastužili 80.000 navijača na stadionu.

Realovci su taj poraz jako teško proživjeli, skupa s njima i portugalski trener Jose Mourinho koji je sada nakon skoro 12 godina prvi put s javnosti podijelio detalje jedne od najtužnijih večeri u njegovoj karijeri.

image
ISABELLA BONOTTO Afp

- Plakao sam nakon poraza od Bayerna kad sam došao kući, to je bio jedini put da sam to učinio. Kasnije sam primio poziv od Jorgea Mendesa (op.a., njegova i Ronaldova agenta): "Učini mi uslugu: idi Cristianu jer je mrtav". Rekao sam mu: "I ja sam mrtav".

- Ali učinio sam to, spremio sam se, bez suza i otišao do Cristiana. Obojica smo bili uništeni - otkrio je Special One.

Linker
27. travanj 2024 10:10