AP
STVARNO JE SPECIAL ONE

Mourinho: Nije ovo moj naslov! Casillas: Jose je fenomen; Ramos: S njim smo do smrti!

Znam da loše zvuči nakon poraza reći da smo igrali dobro, međutim, mislim da zbilja i jesmo. Nikada nije lako protiv tako jakih suparnika, kazao je Pep Guardiola
Piše: Matko BreberObjavljeno: 21. travanj 2011. 11:19

Josep Guardiola pretrpio je prvi poraz od Realove nogometne momčadi nakon što je njegova Barcelona poražena 1-0 u finalu Kupa kralja golom Cristiana Ronalda u produžetku utakmice.

Bio je to drugi od četiri "el clasica" koje ove dvije momčadi igraju u razmaku manjem od tri tjedna. Prvi je, ligaški na Bernabeu, završio bez pobjednika (1-1), ovaj je igran na Mestalli, a slijede dva u polufinalu Lige prvaka. Utakmicu igranu u srijedu su prokomentirala obojica trenera.

- Ovaj susret ne znači ništa više od toga da je imao svog pobjednika i poraženoga. Moramo se podići, kraj sezone je blizu. Naravno da bi bilo bolje da smo pobijedili, no sezona se nastavlja. Već u subotu imamo prvenstveni ogled i samo se nadam da se primjećuje koliko toga nam je preostalo za boriti se.

- Poraz jednostavno moramo probaviti. Real je odigrao dobro u prvome poluvremenu, mi smo bili bolji u drugome, ali u susretima s ovakvom momčadi kakva je Real takve se stvari mogu dogoditi. Znam da loše zvuči nakon poraza reći da smo igrali dobro, međutim, mislim da zbilja i jesmo. Nikada nije lako protiv tako jakih suparnika. Ovo nas ne smije razjediniti, moramo osvojiti Primeru, a potom i stići na Wembley (na kojem se igra finala Lige prvaka, op.a.) - kazao je Guardiola.

Jose Mourinho, razumljivo, imao je puno više razloga za zadovoljstvo nakon prvog osvojenog trofeja na klupi najjače madridske momčadi.

- Susret je bio izjednačen, nama je pripao uvod, njima nastavak. U tako važnoj utakmici kakva je bila ova nismo mnogo griješili, a i Iker Casillas je bio na visini zadatka. Moji su igrači bili usredotočeni, točno su znali što napraviti. Utakmica je bila sjajna.

- Lijepo je osvajati trofeje. Netko, ne nedavno, prozvao me trenerom kojem su titule bitne, sviđa mi se to. Naslovi su moj posao.

- Ova utakmica nema nikakve veze s onima koje ćemo igrati u Ligi prvaka. Svaka će imati svoje razlike i tek treba vidjeti što će ove dvije sjajne momčadi napraviti u njima. Sve je moguće.

- Moj posao u Realu ove sezone ide dalje od osvajanja naslova, mijenjam neke vrlo važne stvari poput strukture u klubu i mentaliteta igrača. Da nismo stigli do pobjede jedina bi razlika bila u tome što bismo sada bili tužni. Opušten i sretan, također i ponosan na svoj tim, navijače, i sve ljude oko mene. Nije ovo moj naslov, već zajednički uspjeh koji će skinuti veliki uteg s ramena mojih igrača.

- Lijepo je započeti rad s trofejom. Neki su mediji sugerirali da bih trebao igrati sa šestoricom napadača. Iskusan sam, igrali smo kako smo igrali protiv sjajnoga suparnika, a to ovu pobjedu čini još i boljom - izjavio je Mourinho.

Xavi: Primera i Liga prvaka su važniji

U finalu nogometnog Kupa kralja Realovi su igrači s 1-0 svladali Barcelonu na Valencijinom stadionu Mestalli u utakmici igranoj u srijedu navečer. Poraz nije lako pao igračima katalonskoga kluba, no svi su redom ustrajni u izjavama da je izgubljeno natjecanje nevažno u usporedbi s onime na što u ovoj sezoni ciljaju.

- To je sport. Bili smo vjerni sebi, svom načinu igre, a oni su nas iskontrirali i uzeli naslov. Čestitamo im. U svlačionici smo nakon utakmice dogovorili da moramo nastaviti nizati dobre igre. Ova je bila takva - kaže Xavi koji smatra da je Barcelona pokazala više i dodaje:

- Važnije je ono što slijedi, prvenstvo i Liga prvaka.

Slično razmišlja i Sergio Busquets:

- Mislim da ne treba objašnjavati da je to nogomet i da ne pobjeđuje uvijek bolja momčad.

- Iskoristili su priliku koja im se ukazala u produžetku i stigli do naslova. Odlazimo uzdignutih glava jer smo napravili sjajan posao, no moramo prihvatiti poraz, njima čestitati i pokušati ovo okrenuti u Ligi prvaka - dodao je Dani Alves.

Svi nogometaši madridskog Reala redom su nakon velike pobjede nad Barcelonom (1-0) i osvajanja Kupa kralja najviše zasluga za osvojeni naslov pripisali treneru Joseu Mourinhu...

Razdragani igrači Reala aplaudirali su svom treneru kojeg su nakon velike pobjede prilikom proslave visoko podigli na rukama i bacali ga u zrak.

- Mourinho je fenomen. Promijenio je naš mentalitet. Patili smo na terenu, ali na kraju smo osvojili trofej i on je za sve madridske navijače. Zahvaljujemo im se na podršci i mislim da im se možemo odužiti osvojenim naslovom – rekao je Realov kapetan Iker Casillas nakon prvog klupskog naslova u Kupu kralja od 1993. godine i 18. ukupno u povijesti.

Impresioniran radom kontroverznog portugalskog stručnjaka je i desni bek "kraljevskog kluba" Sergio Ramos.

- Ono što pokušava usaditi u nas funkcionira savršeno. Mourinho je kapetan našeg broda i pratit ćemo ga do smrti – slikovito se izrazio Ramos.

Strijelac jedinog gola na Mestalli iz 102. minute koji je Realu donio titulu, Cristiano Ronaldo, nakon susreta je komentirao:

- Jako sam sretan. Ovo je vrlo važan naslov i naš cilj je bio osvojiti ga. Mourinho radi sjajan posao i puno nam pomaže. Iz njega zrači pozitivna energija i mi ju osjećamo.

Oduševljen je bio i asistent jedinog gola Angel di Maria:

- Znali smo da možemo osvojiti naslov i učinili smo to. Snaga ove momčadi je jedinstvo i želja za pobjedom. Nadamo se da ovako možemo nastaviti jer smo homogeniji no ikad.

Linker
25. rujan 2024 17:21