AFP
NA EUROPSKOM TRONU

Modrić: 'Ovo je za pokojnog trenera Bašića i za sve stradale u poplavama!'

Luka je posvetio pobjedu obitelji, pokojnom treneru Bašiću i svim unesrećenim ljudima u poplavama
Piše: ArhivaObjavljeno: 25. svibanj 2014. 02:16

Luka Modrić postao je osmi Hrvat na krovu Europe . Prije njega su se ovim naslovom okitil i Robert Prosinečki, Alen Bokšić, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Dario Šimić, Igor Bišćan i Mario Mandžukić.

Međutim, Luka će ući u povijest Kraljevskog kluba kao čovjek koji je predvodio Real do povijesne desete titule. Da nije bilo njega i asistencije u 93. minuti za Ramosa, sada bi titulu slavili igrači Atletica. Ovako, u deliriju je bijeli dio Madrida...

Nakon utakmice Modrić je, ogrnut hrvatskom zastavom, za HTV rekao:

- Presretni smo, ovo je nevjerojatno! Bili smo u potpuno izgubljenoj situaciji, Atletico je bio bolji 70 minuta, ali nakon gola Ramosa znao sam da ovo ne možemo izgubiti. Vidjeli smo da su oni na izmaku snaga - rekao je Modrić i potvrdio da mu je ovo najljepši trenutak karijere.

- Svakako! Pobijedili smo veliku momčad koja je pokazala zašto je prvak Španjolske. Ipak, mi smo pokazali karakter, nismo prestali vjerovati i na kraju se trud isplatio... I naš trener je pogodio s izmjenama i pokazao zašto je jedan od najboljih trenera svijeta.

Modrić neće imati puno vremena za slavlje, slijede pripreme za Svjetsko prvenstvo.

- Nema veze, ovaj naslov će mi dati dodatni motiv i snagu da odigramo pravo Svjetsko prvenstvo.

Na kraju je Luka htio spomenuti još nešto.

- Ovu pobjedu želim pokloniti obitelji, mom pokojnom treneru Bašiću i svim ljudima u Hrvatskoj, BiH i Srbiji koji proživljavaju teške trenutke zbog poplava. Nadam se da će im ovo donijeti bar malo sreće...

Linker
23. rujan 2024 17:23