Drago Sopta/CROPIX
AKCIJA MILIJUNAŠ

Modri ne odustaju: 'Dat ćemo 10 puta po 100.000 kuna pa makar bilo i 50 navijača!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. listopad 2012. 15:51

Potencijalni maksimirski milijunaš preko noći je izgubio 900 tisuća kuna, ali je zato dobio devetoricu kolega. Nisu u Dinamu smanjili iznos svote kojom su mamili navijače na tribine Maksimira u utakmici protiv PSG-a, nego su u jeku nagradne igre “Postani navijač od milijun kuna” odlučili modificirati pravila. Tako smo od jednog potencijalnog milijunaša dobili desetoricu koji će otići kućama sa sto tisuća kuna, ali tek nakon što se izvuče njihov kod s ulaznice, potom odgovore na pitanje i naposljetku pobijede izravnu konkurenciju u stolnom nogometu!

Nova pravila u Maksimiru tumače na način da su samo htjeli “zadovoljiti želje svojih navijača”. Naime, anketa na Facebooku sugerirala je da 94,66 posto navijača želi da se milijun kuna podijeli na deset jednakih dijelova... Dakle, prema njima nema niti govora kako su nova pravila uvjetovana slabom prodajom ulaznica. A tempo prodaje sugerirao je debakl...

Matematika je egzaktna nauka, a brojke kažu kako je samo šest dana prije utakmice s PSG-om prodano nešto više od tri tisuće pojedinačnih ulaznica. U četvrtak je brojač bio na 5509, a u to se računa i broj prodanih paketa ulaznica prije utakmice s Portom (oko 2400)

U Dinamu, jasno, odbijaju takav scenarij. Sanda Mamić, koja je zadužena za nagradnu igru, tvrdi kako su “izuzetno zadovoljni” prodajom ulaznica za utakmicu s PSG-om.

- Već danas je prodano više karata nego protiv Porta - tvrdi Sanda Mamić, i naglašava kako blagajne nikada nisu bile otvorene ranije, ali i da većina Hrvata kupuje u “last minute” varijanti.

- Mi smo samo poslušali sugestije naših navijača - tvrdi Mamić koja je potom predala mikrofon glavnom manekenu nagradne igre Mateu Kovačiću, za kojeg se u klubu i dalje tvrdi da je ideja o milijunskoj premiji zapravo nastala u njegovoj glavi.

- Popustili smo pritisku navijača i pristali na podjelu nagrade. Njihove želje su nam bitne, a nadam se da svi vidite kako smo spremni sve učiniti da bismo dobili željenu podršku s tribina - fino je to sročio Mateo Kovačić.

A podjela jack pota na deset dijelova nije jedina novina. Broj prodanih ulaznica više ne utječe na iznos nagrade. Do sada je milijun kuna bilo uvjetovano s 25 tisuća prodanih ulaznica. Sada će se novac dijeliti bez obzira na broj navijača koji dođu u srijedu na tribine Maksimira.

- Čuli smo svašta, pa i to da je riječ o “navlakuši”. Kao, nema šanse da će stadion biti pun. Da dokažemo kako nije sve u novcu, odlučili smo se odreći milijun kuna bez obzira koliko ljudi dođe na Maksimir. Znam da je hladno i da nemamo krov, ali ako vi odlučite doći, mi ćemo vas nagraditi; na terenu i izvan njega - obećao je Ivan Kelava.

PUT DO NAGRADE

1. Kupovina ulaznice

- na prodajnim mjestima već se sada mogu kupiti ulaznice za utakmicu Dinamo - PSG po cijenama od 200 do 400 kuna.

2. Dolazak na utakmicu

- da bi se ušlo u krug kandidata za nagradu, potrebno je provući ulaznicu kroz bar kod čitače smještene na ulazima za tribine.

3. Izvlačenje finalista

- u poluvremenu utakmice bit će izvučeno 20 bar kodova koji ulaze u finalni dio nagradne igre. Komisiju čine novinari i uglednici, a da sve bude po pravilima brinut će se javni bilježnik. Imena dobitnih kodova pojavit će se na semaforu početkom drugoga poluvremena utakmice.

4. Kviz na stadionu

- potencijalni dobitnici dolaze podno zapadne tribine i odgovaraju na nagradno pitanje koje im jamči ulazak u finale. U klubu tvrde kako će to biti vrlo jednostavna pitanja u vezi s odigranom utakmicom (koji je rezultat, tko je strijelac, tko je igrao...).

5. Finale na Trgu

- desetak dana nakon utakmice, dobitnici će se okupiti na Trgu bana Jelačića i zaigrati stolni nogomet u paru s igračem Dinama po njihovom izboru. Deset najuspješnijih će otići kućama bogatiji za 100 tisuća kuna.

Linker
22. rujan 2024 04:03