Nenad Dugi/CROPIX
TJEDAN IZ SNOVA

Mijatović upozorio Mourinha na Radoševića, Jose se već raspituje za veznjaka Hajduka

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. rujan 2012. 16:20

Mladi Josip Radošević najveće je iznenađenje koje je priredio Igor Štimac. Taj 18-godišnji mladić iznimnih tjelesnih kapaciteta je, međutim, već bio dosta zanimljiva priča proteklog tjedna prije susreta Hrvatske i Makedonije. Kad se saznalo da Štimac na njega računa za sraz s Belgijancima, odvrtio se dio filma koji se odigrao za posjeta Josea Mourinha.

Kao što znate, karizmatični portugalski trener bio je u Zagrebu na utakmici i baš je tamo, barem tako tvrde naši izvori, saznao za mladog hrvatskog reprezentativca. Mourinhov prijatelj, bivši sportski direktor Reala Predrag Mijatović upozorio ga je na Radoševića, čak je stigla i preporuka koja je glasila: “Radošević ima kapacitete za igranje u Primeri.”

Special One se nakom Mijatovićeve preporuke zainteresirao za Radoševića, makar do tada nije čuo za njega. O njegovim kvalitetama počeo se raspitivati kroz razne kanale. U hotelu Esplanade se Mourinho susreo i sa svojim starim prijateljem uz portugalskih dana Tomislavom Ivkovićem. Nema sumnje da se o Radoševićevim kvalitetama raspitivao i kod trenera Lokomotive.

Perspektivnom nogometašu Hajduka i hrvatske reprezentacije karijera je posljednjih dana krenula poput “američkog sna”. Nakon što je dobio izbornikov poziv na temelju odličnih igara u Hajduku i svog talenta, uslijedila je preporuka Predraga Mijatovića čija riječ se itekako cijeni u španjolskim nogometnim krugovima, za njega je tim putem saznao i slavni Jose Mourinho, a eto uslijedila je i “belgijska priča”...

Linker
22. rujan 2024 17:21