Drago Sopta/CROPIX
VELIKI ŽUTI NAJAVIO

'Messi i Ronaldo ne moraju biti glavni igrači El Clasica, Modrić može odlučiti pobjednika'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. listopad 2012. 16:40

Ne samo u Španjolskoj, već u cijelom svijetu s nestrpljenjem se očekuje El Clasico. Nedjelja je praznik nogometa, sudar dvije velike momčadi, Messija i Cristiana Ronalda. Proteklih dana čitamo sve o okršaju divova, vade se statistike i povijesni podaci, analizira se svaka sitnica iz Barcinog i Realovog kuta, špekulira se oko sastava, ispisuju se psihološki profili igrača i trenera...

Jučer smo sjeli s Robertom Prosinečkim, posljednjim nogometnim romantičarom, a danas trenerom.

- Igra se na Camp Nouu, pa je Barcelona favorit. Ali u takvim ogledima teško je prognozirati pobjednika. Tko zna kako će se priča odvijati, zavisi od mnogo faktora, raznih detalja koji će se dogoditi za vrijeme utakmice.

Tvrdi da sve te priče koje se vrte oko El Clasica zapravo ne znače previše, da ih se može otpuhati u vjetar.

- Kad počne El Clasico, sve te priče i kombinacije padaju u vodu. Ono što se dogodilo, dogodilo se, zaboravlja se kad lopta krene s centra. Svaki El Clasico je nova priča, nova nogometna bajka. Ovo što se proteže po medijima su samo ukrasi, uvod za nedjelju navečer.

Bez obzira na genijalnost Messija i Ronalda, Prosinečki će kazati da oni uopće ne trebaju biti glavni igrači u El Clasicu.

- Može najbolji igrač na El Clasicu biti recimo Marcelo, ako zabije neki gol sa 25 metara, zar ne? Ili netko drugi. Mogu, ali i ne trebaju odlučiti Messi ili Ronaldo. Momčad stvara pojedinca. Samo momčad. Makar je jasno da ta dvojica mogu svojim individulanim sposobnostima sve riješiti.

Može li to učiniti i Luka Modrić, iako je pitanje koju će minutažu dobiti u derbiju?

- Naravno da El Clasico može riješiti i Luka Modrić. Ali ponavljam, momčad izbacuje pojedinca. Raspravljati o tome tko će odlučiti je suvišno, jer se to ne može znati. Tko može pretpostaviti kako će se odvijati El Clasico?

Za koga ćete navijati u El Clasicu?

- Ja sam uvijek za Real Madrid! Međutim, Barcelona igra sjajan nogomet, divim se njihovoj igri. Svi bi trebali igrati poput Barcelone.

KOMPLETAN ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
22. rujan 2024 00:57