AFP
BARCELONA - REAL 1-3

Messi i društvo poniženi kao nikada do sada, briljantni Ronaldo odveo Real u finale!

Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u finale španjolskog Kupa Kralja nakon što su u uzvratnom susretu polufinala na Camp Nou deklasirali Barcelonu 3:1. Luka Modrić nije nastupio za goste
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 26. veljača 2013. 10:24

Nogometaši Real Madrida protutnjali su Barcelonom i pobjedom 3-1 u uzvratu s ukupnih 4-2 prošli u finale Kupa Kralja koji je na rasporedu 18. svibnja, na neutralnom terenu. Drugi finalist bit će poznat u srijedu navečer, kad Rakitićeva Sevilla dočekuje Atlético (1-2).

Sada će valjda i najnevjernijim Tomama biti jasno da ni najveće momčadi ne mogu pobjeđivati bez trenera, a J osé Mourinho je pred očima Sir Alexa Fergusona, koji je došao u špijunsku misiju, pokazao zašto je unatoč svim manama najbolji trener-natjecatelj i očitao lekciju katalonskom dvojcu Tito Vilanova (u New Yorku kraj TV-a i telefona) i Jordi Roura (v. d. na klupi). Messi je ponovno ostao bez pogotka, zapažen ponajviše po traženju prekršaja kojih nije bilo, a koliko je do 89. minute i Albina počasnog pogotka bila jalova igra Barçe, dokazuje i to da joj je najbolji pojedinac unatoč tri komada u mreži bio njen kup-vratar Pinto. No, Barçine navijače mora zabrinuti i lošija tjelesna priprema od Madriđana, mogu biti sretni što su barem prvenstveni naslov, prema svemu sudeći, osigurali.

Za razliku od najavljivanih postava, Vilanova se ipak ponovno odlučio za Fabregasa u sredini, a Iniestu na krilu, tako da je Villa ostao džoker. Mourinho je, pak, ipak na klupi ostavio nedovoljno spremnog Pepea, kojim je očito samo plašio Katalonce, Ramos je bio lijevi stoper, uz junaka prvog nadmetanja Varanea, oporavljeni Xabi Alonso vratio se na svoj položaj stražnjeg veznog uz Khediru, a Kaká s našim Modrićem na klupu.



Barcelona 1-3 Real Madrid by goalsarena2012

Mourinho je odavno shvatio, a ostali to kopiraju, da se Messija ne čuva striktno nego takozvanim kavezom, koji tvore četiri najbliža igrača u zoni, od kojih jedan od stopera. I ponovio je portugalski strateg recepte s prošla tri gostovanja u Barceloni: visoki presing, zadnja linija se diže do centra, plitka formacija sa samo 20 metara razmaka između prve i zadnje linije kad je lopta u srednjoj trećini terena; ako se tamo ne bi prekinuli Barçini napadi u začetku, ista ta plitka formacija zgusnula bi se pred svojim šesnaestercem. Kako nijedna obrana nije savršena, već u 2. minuti Messi je primio loptu u petercu iskosa, ali pucao pokraj vrata, no ostali pokušaji domaćih bili su udarci izvana ili glumljenje jedanaesteraca, jedina sporna je situacija iz 64. minute pri 0-2, kad je Coentrao, prema našem mišljenju, srušio Pedra...

Kraljevski klub je poveo u 13. minuti iz jedanaesterca, koji je, pobjegavši po desnom krilu Piqueu, iznudio i osobno realizirao Cristiano Ronaldo, neuhvatljiv za suparnike na svim dijelovima Barcine polovice terena. Nakon vodstva Madriđana ništa se nije promijenilo u igri Barçe na bolje, naprotiv, bio je to jalov posjed, 68-32, viđen i u Milanu, do kraja smanjen na 62-38. Nakon 0-2 Roura je prema Vilanovinim uputama uveo Villu umjesto Fabregasa, prešao na 3-4-3, vrativši Busquetsa u zadnju liniju, no odmah je Mourinho reagirao uvođenjem Callejona na lijevi bok da prati Danija Alvesa i pomicanjem Ronalda u špicu. Varane je ponovno zabio, ovaj put nakon kornera u 68. minuti i tu je bio kraj, tribine su zanijemile. Mourinho je svojima naredio čuvanje snage i igru na kontre, uveo Pepea na zadnjeg veznog i prešao na 4-1-4-1, kasnije i Essiena, Kaku i Modrića čuva za novi sraz u subotu, kad pravo nastupa nema Di María, a Alonsa, Khediru i Özila će vjerojatno čuvati za Old Trafford u utorak.

BARCELONA - REAL MADRID 1-3 (Alba 89 / Ronaldo 13, 57, Varane 68) (prva utakmica 1-1)

KRAJ UTAKMICE!

89. minuta - Barcelona je ipak zabila počasni pogodak. Iniesta je dao dubinsku loptu za Iniestu, koji nije pogriješio...

68. minuta - Ozil je nabacio iz kornera, a Varane je glavom zakucao za nevjerojatnih 3-0!

57. minuta - Real Madrid je nadomak finala! Khedira je pokušao očistiti jednu situaciju ispred svog gola, a na kraju je to bila sjajna aistencija za Di Mariu, koji je krenuo u duel 'jedan na jedan' na Puyola. Argentinac je maestralno okrenuo braniča Barce, ali udarac mu je obranio Pinto. Srećom po Real, lopta se odbila do Cristiana Ronalda, koji je bez problema pogodio nebranjenu mrežu. Real ima 2-0, Barceloni sada trebaju tri gola.

52. minuta - Najveća šansa Barcelone. Busquets je svom snagom opalio sa vrha 16-erca, ali Diego Lopez je vrlo dobro obranio.

50. minuta - Ronaldo je sjajno na lijevoj strani pronašao Coentraa, koji se sjurio prema Pintu, ali i pucao ravno u njega.

41. minuta - Alonso je iz slobodnog udarca pronašao Ramosa, koji je sa desetak metara promašio gol.

39. minuta - Messi je iz slobodnog udarca sa 17 metara za nekoliko centimetara promašio okvir gola.

34. minuta - Barcelona je tražila jedanaesterac nakon što je Alonso srušio Pedra. Kontakta je bilo, ali je napadač Barce počeo padati i prije nego što ga je Alonso 'pokupio'.

27. minuta - Nakon dugo vremena prijeti i Barcelona. Iniesta je pucao s vrha 16-erca, ali lopta je prošla metar-dva od vratnice.

21. minuta - Ronaldo je s 20-ak metara pucao preko vrata.



Barcelona 0-1 Real Madrid by goalsarena2012

13. minuta - Ronaldo je poslao Pinta u jednu stranu, a loptu u drugu. Real vodi 1-0!

12. minuta - Jedanaesterac za Real. Pique je pokupio Ronalda!

10. minuta - Obostrano dobar i živahan početak. Real još nije imao udarac na gol, ali u nekoliko situacija pokazali su da će večeras biti opasni.

2. minuta - Barcelona je počela uraganski. Pedro je proigrao Messija koji je pucao s vrha peterca iskosa, lopta je prošla pokraj vratnice.

1. minuta - Iniesta je već u 35. sekundi opalio s 30 metara, nije bilo opasno...

Utakmica je počela!

U špijunskoj misiji u Barceloni je trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson.

BARCELONA: Pinto; Alves, Piqué, Puyol, Jordi Alba; Busquets, Xavi, Cesc; Iniesta, Pedro, Messi;

REAL MADRID: Diego López; Arbeloa, Sergio Ramos, Varane, Coentrao; Xabi Alonso, Khedira; Di María, Özil, Ronaldo; Higuaín;

Linker
25. rujan 2024 08:32