OSTALI BEZ MONTESA

MEKSIKANCI U ŠOKU Trenutno se osjećamo kao da nas je netko razbio

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 01. lipanj 2014. 15:56

Suze Luisa Montesa pri izlasku s travnjaka u Arlingtonu dovoljno su govorile kako se meksički veznjak osjećao pri saznanju da je Svjetsko prvenstvo za njega izgubljeno.

Izbornik Miguel Herrera teško je mogao smiriti igrače nakon ružnih scena na travnjaku stadiona AT&T.

- Rekao sam im da ćemo imati sutra imati dugačak razgovor kako bi ostali fokusirani. U svlačionici smo se molili za Montesa i nadamo se da će se oporaviti čim prije. Neki su zaplakali, doista nam je teško. Ovo je jako nesretna situacija. Mislit ćemo na njega u Brazilu - izjavio je Herrera.

Dodao je i kako ozljeda nožnog palca kapetana Rafaela Márqueza nije ozbiljna te da je njegov nastup na Svjetskom prvenstvu siguran.

Herrera je smatrao neukusnim da odmah pred novinarima razglaba o zamjeni za Montesa u kadru od 23 igrača, no El Arsenal nagađa da će to biti 24-godišnji veznjak Villarreala Javier Aquino koji je bio na preliminarnom popisu.

Kakvo zajedništvo vlada u meksičkom timu, svjedoči činjenica da su nakon utakmice svi privremeno preselili u hotel blizu klinike u Arlingtonu gdje je Montes operiran. Meksikanci su dan kasnije trebali krenuti prema Chicagu, gdje će u utorak navečer po lokalnom vremenu igrati utakmicu protiv Bosne i Hercegovine.

Andrés Guardado izjavio je da je Montesova ozljeda zasjenila sve dobro što se dogodilo u utakmici s Ekvadorom (3-1), a dnevnik La Prensa igračima u naslovu poručuje: „Zajedništvo!“

„Bila je to vrlo gorka pobjeda, za koju je plaćena visoka cijena“, piše njihov izvjestitelj iz Teksasa.

Diario de Mexico opisao je utakmicu kao „Razbijanje snova“, dok je u Crónici uz fotografiju Montesa koji se drži za glavu osvanuo naslov „Žalosna pobjeda Trija“. Ispod njega citiraju Herreru:

- Trenutno se osjećamo kao da nas je netko razbio.

Linker
22. rujan 2024 21:23