AFP
NOVI HEROJ SAN SIRA

Mateo Kovačić zabio nakon 574 dana: Ovo je početak moje nove ere u Interu!

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 30. kolovoz 2014. 13:57

Kovačić - kralj San Sira, stoji na naslovnoj strani Gazzette dello Sport jutro nakon što je Inter sa 6-0 razbio islandski Stjarnan, a hrvatski veznjak zabio prvi hat-trick u karijeri.

U Mateovom se slučaju čekanje na prvijenac za “nerazzurre” doista isplatilo. Njegova nedavna izjava o “barem deset golova u sezoni” očito nije neostvariva ambicija. Premda je poluamaterski Stjarnan, koji je u svijetu postao poznat po neobičnim proslavama golova (koreografije pecanja, ljudskog WC-a, vožnje bicikla…) daleko od suparnika po mjeri, ovim bi ritmom Kovačić trebao nadmašiti svoju prognozu.

Komentatore su naročito oduševili drugi i treći pogodak, pravi uratci za nogometne priručnike. Gazzetta piše da je Kovačić svojom izvedbom “osvijetlio cijeli stadion” i potvrdio “uzbudljiv napredak u igri”. Uz ocjenu 8,5 proglasili su ga igračem utakmice.

Poput šećerne vune

“Točno 574 dana nakon što je kročio na planet Inter, ukazao nam se trequartista u svom svojem sjaju. Ponovno sjajan vertikalni pogled na igru i konačno ubojitost u realizaciji. Kovačićeva je igra bila poput šećerne vune”, slikovit je Gazzettin izvjestitelj Matteo dalla Vite.

Walter Mazzarri kaže da je Kovačić nagrađen za upornost.

- Taj momak raste upravo onako kako smo se nadali. Postaje sve konzistentniji i stavlja svoje talente u službu momčadi - naglašava trener Intera.

Hat-trick heroj priznao je da ga je već počela frustrirati činjenica što u Interovom dresu nije uspijevao probiti led.

- Sjajan je osjećaj napokon zabiti, ljut sam što se nije dogodilo ranije. Nadam se da će ovo pokrenuti seriju golova i označiti početak moje nove ere. Navijači su mi zbilja pomogli i na tome sam im jako zahvalan - izjavio je Kovačić.

Treće mjesto je realnost

Odgovorio je i na pitanje o klupskim ambicijama.

- Možemo li biti bolji nego prošle sezone (peti, nap. p.)? Svakako. Budemo li dobri, treće mjesto je realnost. Sjajna smo momčad, a trener će nam pomoći i dodatno nas posložiti - zaključio je 20-godišnji playmaker.

Linker
22. rujan 2024 09:36