PRODUŽIO UGOVOR

MATEO KOVAČIĆ U INTERU DO 2019. Talijani se othrvali pritisku Reala i Barcelone

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 02. prosinac 2014. 17:30

Mateo Kovačić ostaje u Interu do 2019. godine, objavila je Gazzetta dello Sport u utorak.

“Nerazzurri” su se othrvali pritisku Reala i Barcelone, koji su 20-godišnjeg hrvatskog reprezentativca prepoznali kao budućeg graditelja igre i legitimnog nasljednika Modrića i Kroosa, odnosno Xavija i Inieste. Nacrt novog ugovora Inter je Kovačiću ponudio jesenas nakon što je playmaker šarmantnu igru u polju nadogradio golovima.

Dest golova u sezoni

Krajem kolovoza zabriljirao je hat-trickom protiv Stjernena, pa onda zatresao mrežu Palermu i Sassuolu u utakmicama Serie A. “Cilj mi je zabiti deset golova u sezoni”, najavio je tih dana Kovačić. U nastavku kampanje nije bio tako efikasan, ali su i ovi argumenti bili dovoljan razlog gazdi Ericu Thohiru da hrvatskom veznjaku ponudi duži i bogatiji ugovor. Umjesto dosadašnjih 1,5 milijuna eura Kovačić će ubuduće zarađivati dva milijuna godišnje plus bonuse predviđene za plasman u Ligu prvaka, osvojene trofeje itd. Talijanski novinari ne otkrivaju iznos otkupne klauzule u novom ugovoru, ali spekulira se da Inter ne bi prodao za manje od 25 milijuna eura.

Suzdržana predstava

Uzgred, Roberto Mancini je prilikom povratka u Inter označio Kovačića stožernim igračem, jednim od nogometaša oko kojih namjerava graditi momčad, ali ga je nakon vrlo suzdržane predstave u derbiju protiv Milana preselio na klupu. Kovačić nije sudjelovao u pobjedi protiv Dnjepra u Europskoj ligi, a tri dana kasnije protiv Rome je dobio samo 25 minuta.

Linker
22. rujan 2024 13:43