AFP
LIVERPOOL OPASNO VISI

Mario Mandžukić prvi igrač u povijesti Atletica koji je zabio hat-trick u Ligi prvaka!

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 26. studeni 2014. 12:03

Mario Mandžukić s tri je pogotka Olympiacosu u 4-0 pobjedi osigurao Atléticu prolaz u osminu finala Lige prvaka , u 6. kolu u Torinu Juventusu će trebati dva razlike da zbaci Madriđane s prvog mjesta.

Našem reprezentativcu to su bili treći, četvrti i peti pogodak u Ligi prvaka ove sezone, trenutno je na ljestvici strijelaca za jedan gol bolji od Cristiana Ronalda, ukupo je u 17 nastupa za ‘rojiblancose’ Mandžo zabio 11 pogodaka. Simeoneova momčad povela je pogotkom Raúla Garcije u 9. minuti, a potom je Mandžo prvo zabio nogom (38.), pa dvaput glavom (62. i 65.), drugi put nakon prekida, da bi ga u 69. minuti zamijenio Griezmann.

Inače, Mandžukić je postao prvi igrač Atletica u povijesti koji je na utakmici Lige prvaka ostvario hat-trick. To nije pošlo za nogom nikome, pa čak ni Agueru, Costi, Esnaideru....

U drugoj utakmici te skupine Juventus je pogocima Llorentea i Téveza odnio sva tri boda iz Malmöa. Cristiano Ronaldo zabio je samo jedan u Baselu, ali vrijedan 15. uzastopne pobjede Real Madrida i potvrde 1. mjesta u skupini, svlada li Kraljevski klub u 6. kolu doma Ludogorec završit će skupinu 100-postotan. Ronaldo je zabio u 35. minuti nakon slučajne asistencije Benzeme kojem je pobjegla lopta, pa ju pred samu crtu stigao, a CR iako u raskoraku spretno ubacio.

U drugom nadmetanju te skupine, u Sofiji, Liverpool je u 88. minuti ostao bez pobjede protiv Ludogoreca. Brendan Rodgers je promijenio obranu, umjesto Lovrena sa Škrtelom je stoper bio Kolo Toure, Manquillo lijevi bek. Domaći su rano poveli pogotkom Abaloa u 3. minuti, loše je intervenirao Mignolet, no već u 8. je domaća obrana darovala pogodak Lambertu. U 37. minuti nakon Sterlingove kontre Henderson je preokrenuo na 1-2, no nakon kornera u 88. Terziev je izjednačio, pa će Liverpool i Basel u međusobnom dvoboju na Anfieldu odlučiti tko će dalje...

U skupini D obje pobjede domaćina, što znači da je Arsenal osigurao drugo, a Anderlecht treće mjesto, potonje donosi nastavak natjecanja u Europskoj ligi. ‘Topnici’ su poveli već u 2. minuti pogotkom svoje prve špice Sanogoa, a u 57. je Alexis Sánchez udarcem izvan šesnaesterca postavio pokazalo se konačnih 2-0.

U Bruxellesu, pak, kraljevski belgijski klub Anderlecht dvama je pogocima stopera iz DR Konga Mbembe izbacio iz europskog natjecanja klub istanbulske aristokracije Galatasaray. Prvi je pogodak Mbemba zabio u 44. minuti, a nakon isključenja Inana (83.) turski je predstavnik izdržao samo još tri minute dok nije primio i drugi pogodak. Lijep uspjeh za Anderlecht i njegova trenera Besnika Hasija, Albanca s Kosova koji je nekad igrao za NK Zagreb i Samobor i najzaslužniji je za profesionalnu karijeru Branka Strupara, kojeg je preporučio Genku...

U skupini C Bayer Leverkusen je kod kuće izgubio od Monaca 0-1, no 'apotekari' su ipak osigurali prolaz, dok će momčad iz Kneževine svoju mjesto u osmini finala morati potražiti u zadnjem kolu protiv Zenita. Bayer je dominirao, niza prilike, no pobjeda je pripala gostima koji su slavili golom Lucasa Ocamposa u 72. minuti. Danijel Subašić odlično je branio za Monaco, dok Tin Jedvaj i Dario Krešić nisu nastupili za Bayer.

SKUPINA A

ATLETICO - OLYMPIACOS 4-0 (Raul Garcia 9, Mandžukić 38, 62, 65)

69. minuta - Mandžukić je svoje napravio. Simeone ga je zamijenio Griezmannom, a cijeli stadion mu je priredio ovacije.

65. minuta - Mario Mandžukić zabio je prvi hat-trick u dresu Atletica. Gabi je ubacio iz slobodnog udarca, Grci su zavezali Mandžukića, ali ni to im nije pomoglo. Hrvat je glavom zatresao mrežu za ludnicu na Vicente Calderonu.

62. minuta - Mario Mandžukić došao je do svog četvrtog gola u Ligi prvaka. Arda Turan je ubacio sjajnu loptu iz sredine, Mandžo je pobjegao Grcima i glavom s desetak metara plasirao loptu u mrežu.

38. minuta - Druga velika pogreška obrane Olympiacosa i drugi gol Atletica. Ansaldi je slabo ubacio s desne strane, Botia je nespretno promašio cijelu loptu, a taj poklon objeručke je prihvatio Mandžukić i iz blizine zabio za ogromno vodstvo.

9. minuta - Juanfran je s lijeve strane pokušao uposliti Mandžukića, ali braniči Olympiacosa su nekako to očistili i vratili loptu do vratara Roberta. Međutim, grčki golman ju je vratio nazad do Juanfrana čiji drugi pokušaj pronalazi Raula Garciju i veznjak Atletica s dva metra nije mogao promašiti...

ATLETICO: Moyà, Godín, Ansaldi, Juanfran, Giménez, Tiago, Koke, Raúl García, Arda Turan, Gabi, Mandžukić

OLYMPIACOS: Roberto, Maniatis, Botía, Elabdellaoui, Abidal, Masuaku, Milivojević, Afellay, N'Dinga, Domínguez, Mitroglou

MALMÖ - JUVENTUS 0-2 (Llorente 49, Tevez 88)

88. minuta - Sve je gotovo u Švedskoj! Llorente je na pod srušio Johanssona i tako oslobodio put Pogbi koji pronalazi usamljenog Teveza, a Argentinac iz blizine rješava sve dileme oko pobjednika.

49. minuta - Zeleni Juventus vodi u Švedskoj. Marchisio je loptom sa svoje polovice izbacio Llorentea samog ispred golmana, Španjolac je zaobišao Olsena i pogodio praznu mrežu.

MALMÖ: Olsen, Tinnerholm, Helander, Ricardinho E Johansson, Halsti, Eriksson, Adu, Forsberg, Rosenberg, Kiese Thelin

JUVENTUS: Buffon, Chiellini, Bonucci, Lichtsteiner, Pogba, Marchisio, Padoin, Pirlo, Vidal, Tévez, Llorente

LJESTVICA:

1 Atletico Madrid 5 4 0 1 14 3 12

2 Juventus 5 3 0 2 7 4 9

3 Olimpiakos Pirej 5 2 0 3 6 11 6

4 Malmo 5 1 0 4 2 11 3

SKUPINA B

BASEL - REAL MADRID 0-1 (Ronaldo 35)

78. minuta - Domaći su krenula na sve ili ništa, a Kraljevi promašuju nemoguće. Prvo je Bale zatresao gredu, a nedugom zatim Ronaldo iz blizine gađa stativu.

56. minuta - Gashi je bio u sjajnoj situaciji, pucao je s desetak metara, ali lopta se od Ramosa odbila preko gola.

35. minuta - Benzema je po lijevoj strani prošao pola obrane Basela, stigao je skroz do gol-linije i vratio loptu za Ronalda, koji zabija na prazan gol. Cristianu je ovo 71. gol u Ligi prvaka, a Messi je na 74. Utrka se nastavlja...

BASEL: Vaclík, Degen, Schär, Suchý, Safari, Zuffi, Frei, Elneny, Gashi, Gonzalez, Embolo

REAL MADRID: Navas, Varane, Ramos, Coentrão, Arbeloa, Kroos, Rodríguez, Bale, Isco, Ronaldo, Benzema

LUDOGOREC - LIVERPOOL 2-2 (Abalo 3, Terzijev 88 / Lambert 8, Henderson 37)

88. minuta - Liverpool nije izdržao. Nakon kornera Djakov je prebacio na drugu vratnicu, a Terzijev je zakucao loptu u mrežu.

37. minuta - Potpuni preokret Liverpoola! Sterling je s lijeve strane ubacio sjajnu loptu koja je bježala od domaćih braniča, a na drugoj stativi uklizao je Henderson i zabio za vodstvo Redsa.

8. minuta - Liverpool je primio smiješan gol, ali Ludogorec ih je uspio nadmašiti. Jednu dugu i bezopasnu loptu bugarski braniči su samo promatrali, a iznenađeni Lambert je nekako došao do nje i glavom iz blizine pogodio 'malu mrežicu'.

3. minuta - Početak iz noćne more za Liverpool. Prvo je Toure u nakani da očisti jedan napad kao na pladnju poslužio Marcelinha koji je opalio s 20a-k metara. Udarac nije bio prejak, ali Mignolet je slabo reagirao i odbio ravno na nogu Abaloa. Egzekucija je bila neizbježna.

LUDOGOREC: Stoyanov, Júnior Caiçara, Terziev, Moţi, Minev, Dyakov, Fábio Espinho, M.Alexandrov, Dani Abalo, Marcelinho, Misidjan

LIVERPOOL: Mignolet, Manquillo, Skrtel, Toure, Johnson, Lucas, Allen, Henderson, Gerrard, Sterling, Lambert

LJESTVICA:

1 Real Madrid 5 5 0 0 12 2 15*

2 Basel 5 2 0 3 6 7 6

3 Liverpool 5 1 1 3 4 8 4

4 Ludogorec 5 1 1 3 5 10 4

SKUPINA C

ZENIT - BENFICA 1-0 (Danny 79)

Nogometaši Zenita pobijedili su u utakmici 5. kola C skupine Lige prvaka u Sankt Peterburgu lisabonsku Benficu s 1-0 i napravili veliki korak ka osmini finala, dok su Portugalci ispali.

Rusi su na svom hladnom Petrovskij stadionu u borbenom, ali nogometno siromašnom susretu slavili protiv izravnog suparnika pogotkom Portugalca Dannya u 79. minuti nakon sjajne asistencije Hulka. Zenit je bio bolji u prvom dijelu, a Benfica u drugom, no nisu uspjeli pronaći način kako svladati domaćeg vratara, dok su u sudačkoj nadoknadi ostali i bez Brazilca Luisaoa koji je dobio crveni karton. Zenit sada ima sedam bodova, a Benfica je ostala na četiri, čime je izgubila šansu za plasman u osminu finala. Večeras u ovoj skupini igraju u Leverkusenu vodeći Bayer, koji ima devet bodova, te Monaco, koji je skupio pet bodova uz gol-razliku 1-1.

BAYER - MONACO 0-1 (Ocampos 72)

72. minuta - Monaca nije bilo nigdje, Bayer je pritiskao napadao, a momčad iz Kneževine na životu je držao Subašić. I onda je uslijedila jedna kontra i - gol! Dirar je sjajno ubacio s desne strane, domaća obrana je zaspala, a Ocampos je iz blizine zatresao mrežu...

BAYER: Leno, Spahić, Wendell, Ömer Toprak, Donati, Bender, Hakan Çalhanoğlu, Castro, Bellarabi, Son Heung-Min, Kiessling

MONACO: Subašić, Abdennour, Carvalho, Elderson, Raggi, Dirar, Moutinho, Bakayoko, Toulalan, Berbatov, Ferreira-Carrasco

LJESTVICA:

1 Bayer Leverkusen 5 3 0 2 7 4 9*

2 Monaco 5 2 2 1 2 1 8

3 Zenit St Petersburg 5 2 1 2 4 4 7

4 Benfica 5 1 1 3 2 6 4

SKUPINA D

ARSENAL - BORUSSIA DORTMUND 2-0 (Sanogo 2, Sanchez 57)

57. minuta - Trenutak genijalnosti Alexisa Sancheza. Čileanac je primio loptu na 20-ak metara i majstorski plasirao loptu u sami kut. Udarac nije bio prejak, ali Weidenfeller nije imao šanse.

2. minuta - Sanogo je leđima okrenut od gola primio loptu iz auta, odigrao dupli pas s Cazorlom i zabio iz blizine.

ARSENAL: Martínez, Gibbs, Mertesacker, Monreal, Chambers, Arteta, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Cazorla, Alexis Sánchez, Sanogo

BORUSSIA: Weidenfeller, Subotić, Piszczek, Ginter, Schmelzer, Bender, Gündoğan, Grosskreutz, Immobile, Mkhitaryan, Aubameyang

ANDERLECHT - GALATASARAY 2-0 (Mbemba 44, 86)

86. minuta - Mbebma je svojim drugim golom osigurao Anderlechtu nastavak natjecanja u Europskoj ligi!

44. minuta - Belgijci su poveli u posljednjim trenucima prvog poluvremena. Ubačaj s lijeve strane Acheampong je glavom sproveo do Mbembe koji, također glavom, iz blizine pogađa mrežu nemoćnog Muslere.

ANDERLECHT: Proto, Deschacht, Mbemba, Vanden Borre, Praet, Tielemans, Defour, Najar, Acheampong, Conté, Mitrović

GALATASARAY: Muslera, Telles, Chedjou, Kaya, Çamdal, Melo, Altıntop, Selçuk İnan, Sneijder, Bruma, Burak

LJESTVICA:

1 Borussia Dortmund 5 4 0 1 13 3 12*

2 Arsenal 5 3 1 1 11 7 10*

3 Anderlecht 5 1 2 2 7 9 5

4 Galatasaray 5 0 1 4 3 15 1

Linker
22. rujan 2024 16:32