NOGOMET

'Maradonu za predsjednika!'

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro izjavio je da bi jedan od najboljih nogometaša u povijesti Diego Maradona trebao postati sljedeći predsjednik Fife, nakon što je u utorak Sepp Blatter podnio ostavku.
Piše: HinaObjavljeno: 03. lipanj 2015. 14:58

" Maradona je godinama kritizirao Fifu, a oni su mu prijetili i ismijavali ga. Predsjednik Fife trebao bi biti Diego Maradona, ili netko poput njega", rekao je Maduro.

Maradona, kojeg smatraju ljevičarem, je u dobrim odnosima sa Madurom, kao i sa njegovim prethodnikom Hugom Chavezom, koji je umro od raka 2013.

Također, Maradona je u više navrata optužio Blattera da Fifu vodi kao mafijašku organizaciju.

FIFA proživljava najgore trenutke u svojoj povijesti, sumnja se da su prilikom dodjele domaćinstva Svjetskih prvenstava 2018. u Rusiji i 2022. u Kataru članovi FIFA-e dobili mito. Švicarska policija je prošle srijede na zahtjev američkih vlasti privela niz visokih dužnosnika Fife u hotelu u Zurichu zbog sumnji u umiješanost u korupciju, mito i pranje novca u iznosu većem od 100 milijuna dolara.

Maduro je također izjavio da su američke vlasti otišle izvan okvira svoje jurisdikscije. "Sada su se riješili Blattera, a sve je to manevar kako bi se oduzela svjetska prvanstva Rusiji i Kataru", rekao je Maduro.

Linker
22. rujan 2024 13:39