AFP
OKRIVIO GRONDONU

Maradona: Bili smo dopingirani u kvalifikacijama za SP 1994.

Dogodilo se to da nam je prije utakmica protiv Australaca liječnik reprezentacije u kavu stavio zabranjeno sredstvo koje nam je omogućilo da bolje trčimo, rekao je Maradona
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 23. svibanj 2011. 19:20

Legendarni argentinski nogometaš Diego Maradona izjavio je u ponedjeljak kako su on i suigrači iz reprezentacije 1993. godine bili dopingirani u dvjema utakmicama protiv Australije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Argentina je u listopadu i studenom 1993. igrala dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za Mundijal u SAD-u. U Sydneyju je dvoboj završio rezultatom 1-1, da bi Argentina u uzvratu u Buenos Airesu pobijedila s 1-0 i plasirala se na SP 1994.

Maradona je u ponedjeljak u razgovoru za TV America podsjetio kako igrači nisu bili na doping-testu prije spomenutih utakmica.

- Zašto nije bilo testiranja prije utakmica protiv Australije kad smo prije svih drugih u tim kvalifikacijama bili na kontrolama? Dogodilo se to da nam je prije utakmica protiv Australaca liječnik reprezentacije u kavu stavio zabranjeno sredstvo koje nam je omogućilo da bolje trčimo - rekao je Maradona, koji je za cijelu situaciji okrivio svoga trenutačnog "neprijatelja broj jedan" Julija Grondonu.

"Mali zeleni" tvrdi da je aktualni predsjednik Argentinskog nogometnog saveza i dopredsjednik FIFA-e sve znao i da je, za razliku od tadašnjeg izbornika Alfija Basilea, odgovoran za doping.

- Bio sam na deset dopinških kontrola u tim kvalifikacijama, a onda uoči odlučujućih utakmica za odlazak u SAD ništa. To je bila zamka i Grondona je znao za to - optužio je Maradona čovjeka koji mu nije htio produljiti izbornički ugovor nakon lanjskog SP-a u Južnoj Africi.

Argentina se na kraju plasirala na SP 1994., a Maradona je nakon utakmice protiv Nigerije pao na doping-testu zbog čega je izbačen s natjecanja.

Linker
24. rujan 2024 17:23