ATLETICO - REAL 1-0

Mandžukić zabio u debiju na Calderonu i donio Superkup prvaku, Modrić isključen

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 22. kolovoz 2014. 16:14

Mario Mandžukić debitirao je na Vicente Calderónu, pred navijačima Atlético Madrida, pogotkom koji je njegovoj momčadi donio španjolski Superkup i u 84. minuti uz ovacije preko 50.000 gledatelja napustio igralište!

Ispostavilo se da je taj pogodak iz 2. minute bio dovoljan za pobjedu nad Real Madridom 1-0 i drugi Superkup 'rojiblancosa', nakon 29 sušnih godina. Prvi dvoboj prije tri dana završio je 1-1, Kraljevski klub nije uspio izjednačiti i izboriti 11-erce...

Tako je prva španjolska bitka Marija Mandžukića i Luke Modrića pripala novaku u Primeri, a njihov novi susret dogodit će se već za malo više od tri tjedna, u 3. kolu prvenstva, ovaj put na Santiago Bernabeuu.

Sedmi gradski derbi ove kalendarske godine, rekordni je bio već ovaj, šesti, u kojem je Atlético pokazao da je najbolji u Madridu, ako već nije u Europi...

Cristiano Ronaldo je ipak započeo na klupi, zamijenio ga je Jámes Rodríguez, Benzema je ostao 'prava devetka', a i trokut vezista ostao je isti kao i u prvom dvobuju, sa Xabijem Alonsom kao čuvarom leđa Modriću i Kroosu. Branio je Casillas, tek u ponedjeljak vidjet ćemo je li Iker definitivno ponovno Realova 'jedinica' ili će to u Primeri biti Keylor Navas. Varane je očekivano zamijenio Pepea, a Coentrao Marcela.

Kod domaćih, očekivane dvije promjene, ofenzivniji Tiago umjesto Marija u sredini, Griezmann u napadu uz Mandžukića, a Raúl García pomaknut na desno krilo umjesto mladog Saúla. Domaći su krenuli žestokim presingom kao opaljeni iz topa!

Mandžukić je već u 10. sekundi mogao pobjeći, nije uspio, izboren je korner, no u sljedećem napadu, Griezmann mu je dugu loptu vratara Moye spustio glavom u for, nadskočivši Varanea, a Mandžo se sjurio pokraj Ramosa prema šesnaetsercu i pogodio Casillasov kut za 1-0! Sjajan početak našeg reprezentivca u dresu 'rojiblancosa' i još bolja suradnja 52 milijuna eura vrijednih Simeoneovih pojačanja. Bio je to i prvi pogodak na novoj travi Calderóna, zbog ljetnih koncerata morala je biti promijenjena kao i ona na Bernabéuu.

Linker
22. rujan 2024 04:30