getty images
SUSTAV NE FUNKCIONIRA

'Mandžukić je poboljšao prekide, ali Atlético i dalje izgleda neprepoznatljivo!'

‘Razgovarao sam sa sportskim direktorom, možda dovedemo još neka pojačanja’ - rekao je Diego Simeone nakon neuvjerljive predstave protiv Eibara
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 31. kolovoz 2014. 15:19

Atlético Madrid je u subotu navečer protiv Eibara upisao prvu prvenstvenu pobjedu u novoj sezoni Primere. Utakmica je završila rezultatom 2-1 za Atlético, a dojam je da na svom Vicente Calderónu branitelji naslova nisu djelovali kao veliki favorit protiv novopridošlog člana prve španjolske lige.

Prvi gol zabio je Miranda nakon kornera, a drugi Mario Mandžukić nakon slobodnog udarca. Mogli bismo reći da je Atlético tri boda izborio više na mišiće, nego dominacijom na terenu.

Do takvog su zaključka došli i novinari madridske Marce, koji u izvještaju donekle rezignirano primjećuju da je Atlético lošija momčad nego što je bila prošle, šampionske sezone. Razlog tome vide u svlačionici prepunoj novih igrača koji još nisu uklopljeni u sustav trenera Simeona, što je i on priznao nakon utakmice.

- Karakteristike igrača koji su došli nisu iste onima koji su otišli i zato im trebamo dati vremena za adaptaciju. Velika je šteta što smo u 15 dana ostali bez tako puno igrača, to se prije nije događalo. Razgovarao sam sa sportskim direktorom i još ima vremena da dovedemo neka pojačanja - rekao je Simeone.

Takva je situacija rezultirala neuvjerljivom igrom Atlética, koji se na kraju večeri mogao eventualno smatrati sretnijom momčadi od Eibara, nipošto boljom. Nije da utakmica nije počela obećavajuće za još friške prvake - Miranda je za 1-0 zabio u 10. minuti, a Mandžukić je tipičnim pogotkom, glavom nakon prekida, povisio vodstvo u 24. minuti.

Ipak, povoljan rezultat sakrio je loš protok lopte i malo konkretnih prilika. Kao što je Marca primijetila, obrana Atlética je dobra, ali ostatak momčadi nije ni sjena one od prošle godine. Jedina “dodana vrijednost” u odnosu na šampionsku ekipu je bolje izvođenje prekida, što je prema mišljenju komentatora više rezultat spretnosti i osjećaja Marija Mandžukića, nego nekih novih shema Diega Simeonea.

Naravno, nedostatak konkretnih prilika i zabrinjavajuće nizak posjed lopte (43 posto u odnosu na Eibarovih 57) rezultirao je prelaskom inicijative na stranu gostujuće momčadi. U 34. minuti Arruabarrena je petom srevirao loptu za Abrahama koji je filigranski preciznim felšom s 20 metara pogodio gornji lijevi kut Atléticova vratara Moye.