NAPADAČ NA ČIZMI

MANDŽO KORAK DO JUVEA U Torinu ga čeka ugovor do 2019. i plaća od 3.5 mil. eura!

Trener Massimiliano Allegri u razgovoru za 'Gazzettu dello Sport' nahvalio je Mandžukića i kazao kako trenutačno nema tako puno napadača kao što je on
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 17. lipanj 2015. 15:00

Finalnom utakmicom Lige prvaka i službeno je zaključen kraj sezone, većina igrača otišla je na hlađenje i zasluženi odmor, ali su se zato telefoni u uredima njihovih poslodavaca ozbiljno zagrijali, jer, krenuo je ljetni mercato i lov klubova za novim pojačanjima. Kada nema nogometa javnost zabavljaju priče o transferima igrača i astronomskim ciframa koje su neki spremni dati za njihove usluge.

Ako je za vjerovati brojnim medijskim napisima, finalist najelitnijeg nogometnog natjecanja, talijanski Juventus, mogao bi ovog ljeta trgovati naveliko. Španjolci Alvaro Moratta i Fernando Llorente te Argentinac Carlos Tevez, navodno su na izlaznim vratima 'torineza' što bi značilo kako su u Juventusu odlučili napraviti ozbiljne promjene u napadu. Paulo Dybala već je stigao iz Palerma, Sassuolov Simone Zaza samo što nije, a kao treća akvizicija spominje se hrvatski reprezentativac, Mario Mandžukić.

Trener Massimiliano Allegri u razgovoru za 'Gazzettu dello Sport' nahvalio je Mandžukića i kazao kako trenutačno nema tako puno napadača kao što je on.

Napadač Atletico Madrida već je dobio zeleno svjetlo za odlazak, trener Madriđana Diego Simeone javno je u nekoliko navrata kazao kako treba novog napadača što je jasno dalo do znanja Mandžukiću kako nema što više tražiti na Vicente Calderonu. Neki talijanski mediji navode kako je Hrvat u Juventusu gotovo sigurna stvar. Prva želja bila je Urugvajac Edinson Cavani, ali novaca u klupskoj blagajni za takvo pojačanje nije bilo.

Juventus je za Mandžukića spreman izdvojiti oko 23 milijuna eura, a prema pisanju talijanskog CalcioMercata, napadača 'vatrenih' već čeka ugovor na stolu. Ugovor u trajanju od četiri godine koji bi mu garantirao godišnju plaću od 3.5 milijuna eura.

Osim Juventusa za hrvatskog reprezentativca su još bili zainteresirani Wolfsburg, Monaco, Dortmund, Liverpool, Zenit, Manchester United, Tottenham i Milan.

Linker
23. rujan 2024 01:25