AP
KICKER

Mandža dobar, Badelj solidan

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. rujan 2012. 16:47

Bayernov napadač Mario Mandžukić pružio je najbolju predstavu od svih hrvatskih nogometaša koji su nastupili u utakmicama 2. kola Bundeslige...

Mandžukić je u visokoj domaćoj pobjedi Bavaraca 6-1 upisao jedan gol i jednu asistenciju, a njemački sportski magazin Kicker ocijenio ga je s vrlo dobrih 2.5. Podsjećamo, ocjene su od najbolje jedinice do najlošije šestice, a Mandžukić je sada na pet postignih golova u četiri službene utakmice koliko ih je odigrao za Bavarce.

Kod gostiju je BiH reprezentativac Vedad Ibišević, koji je u 74. minuti dobio crveni karton zbog udaranja Boatenga, dobio najlošiju šesticu.

Milan Badelj dobio je ocjenu 3.5 u gostujućem porazu svog HSV-a kod Werdera 2-0, što je najbolja ocjena za igrače hamburške momčadi u polju. Vratar HSV-a Rene Adler očito je radio čuda na toj utakmici, jer je usprkom dvama primljenim golovima dobio najbolju jedinicu.

Nažalost, Badelj je zbog ozljede bedrenog mišića morao napustiti igru već na poluvremenu. Kicker piše da je trener Fink bio zadovoljan s Badeljovim nastupom. Drugi hrvatski reprezentativac iz HSV-a Ivo Iličević, koji je igrao do 70. minuti, dobio je slabu peticu.

Ivan Perišić, koji je u remiju dortmundske Borussije kod Nürnberga 1-1 igrao do 63. minute, očito nije ostavio dobar dojam na izvjestitelja Kickera koju mu je dao četvorku. Još lošije je prošao Ivica Olić, čiji je Wolfsburg kod kuće pretrpio rezultatski debakl protiv Hannovera koji je slavio s 4-0. Olić je igrao do 55. minute za ocjenu 4.5. Srđan Lakić nije ulazio u igru u tom ogledu.

Najlošije od svih hrvatskih nogometaša prošao je Boris Vukčević, čiji je Hoffenheim također izgubio kod kuće s 4-0, i to od Eintrachta, a Vukčević je za prezentaciju u prvom poluvremenu dobio najlošiju šesticu.

Linker
23. rujan 2024 09:21