Giorgio Chiellini
 JOHN SIBLEY Afp
REAKCIJE NAKON FINALA

Mancini pustio suzu, Chiellini u euforiji: ‘Ovo je prvoklasna senzacija. Nekad Gigi, danas Gigio...‘

‘Nekad je na našim vratima bio Gigi, sada je Gigio! Zasluženo smo pobijedili‘, rekao je Chiellini.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. srpanj 2021. 00:47

Italija je prvak Europe, a njeni igrači razdragani na Wembleyju. Nogomet se nije vratio kući, football will not come home, but - to Rome! Nogomet je u Rimu glavna stvar, navijači slave na ulicama, a reakcije Azzurra nakon pobjede govore mnogo...

- Mislim da smo zasluženo pobijedili. Osjetili smo nešto čarobno u zraku. To je tako već od sredine svibnja, otkako smo na pripremama. Italija je ovo zaslužila, ovo je prvoklasna senzacija. Hvala svima koji su dio ove skupine ljudi već tri godine. Posvećujemo ih svima onima koji ovo gledaju iz njihovih domova - rekao je Giorgio Chiellini i nastavio:

- Penali? Imali smo našeg Donnarummu. Nekad je bio Gigi, sada je Gigio! Sutra se vraćamo u domovinu, idemo zajedno slaviti sa svim Talijanima i Talijankama.

image
FRANK AUGSTEIN Afp

Riječ izbornika Roberta Mancinija:

- Primili smo rani pogodak, ali smo nakon toga potpuno dominirali. Ovi dečki su savršeni, nemam više što za reći - govorio je kroz suze u eter RAI Sporta.

- Nadam se da sada slave i naši navijači kojima smo kroz ovo vrijeme donijeli veliku radost. Sada je samo važno to da smo zajedno sretni - dodao je izbornik novog prvaka Europe.

Nakon 53 godine trofej se vraća u Rim, a evo što je nakon utakmice rekao kapetan engleske nogometne vrste, Harry Maguire za BBC:

- Nismo mogli dati više no što smo dali u ovom dvoboju. Kad izgubite nakon penala, to je najgori osjećaj na svijetu. Nije ovo bila naša noć, ali odigrali smo fantastičan turnir. Moramo držati glave gore. Naravno da će boljeti, ali boljet će neko vrijeme. Nadam se da iz ovoga možemo samo napredovati - rekao je...

Gdje je pošlo po krivu za Engleze?

- Igrali smo protiv jako dobre momčadi. Imali smo sjajan start, ali oni su mnogo vremena proveli s loptom u nogama. Na kraju, svatko može zabiti ili promašiti jedanaesterac. Napredovali smo, to se vidi. Trebamo nastaviti biti ovako pozitivni.

Linker
17. travanj 2024 07:51