JUAN MABROMATA Afp
STRAŠAN DUO

Manchester City je stvorio pravu zvijer od napada! Ovo će biti tandem od kojeg će strahovati čitava Europa

City ga je platio tek 15 milijuna eura, a nema sumnje da će pod Guardiolom dodatno napredovati
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. svibanj 2022. 12:38

Sezonu je odigrao bez klasičnog napadača, no to ga nije spriječilo u obrani premierligaškog naslova. U sljedećoj će biti spreman za još veće domete, jer će na raspolaganju imati dva vrhunska strijelca.

Pep Guardiola je nedavno osigurao usluge sjajnog mladog norveškog napadača Erlinga Haalanda, koji nakon aktiviranja otkupne klauzule dolazi u redove Građana iz Borussije Dortmund za 'sitniš' od 75 milijuna eura.

No, mnogi su vjerojatno već zaboravili da je Manchester City u zimskom prijelaznom roku kupio i 22-godišnjeg Julijana Alvareza iz River Platea. Jedan od najtalentiranijih nogometaša Južne Amerike proveo je drugi dio sezone na posudbi u Riveru nakon potpisa petogodišnjeg ugovora.

image
JUAN MABROMATA Afp

Alvarez je u srijedu ušao u povijest tog kultnog argentinskog kluba time što je u jednoj utakmici postigao čak šest pogodaka.

Zabio je Alvarez dvostruki hat-trick u susretu Cope Libertadores protiv Allianze iz Lime. River je slavio rezultatom 8:1, a mladi je Argentinac još jednom potvrdio svoj golgeterski talent.

City ga je platio tek 15 milijuna eura, a nema sumnje da će pod Guardiolinim vodstvom i u društvu kvalitetnijih suigrača ovaj 22-godišnjak dodatno napredovati...

Linker
25. travanj 2024 04:16