INTERVJU ZA MARCU

Luka Modrić: 'Zidane je sjajan tip, od njega se jako puno može naučiti'

Veznjak Reala i hrvatske nogometne reprezentacije Božić je proveo u Londonu
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 27. prosinac 2013. 20:21

Luka Modrić je uoči Božića i odlaska na odmor u London dao intervju najčitanijim španjolskim novinama, madridskom sportskom dnevniku Marca. V ezist Real Madrida i hrvatske reprezentacije dobio je i kraljevski tretman na naslovnici lista.

Kako je već običaj u takvim prigodama, 28-godišnji Zadranin osvrnuo se na za njeg uspješnu prošlu kalendarsku godinu i najavio svoja očekivanja od nadolazeće; ništa senzacionalno ni ekskluzivno, ali afirmativno za njega, klub i reprezentaciju.

Kakva je bila 2013.?

- Mislim da je za mene osobno to bila dobra godina. Jako dobro razdoblje počelo je nakon onog uzvrata na Old Traffordu, kao i od ‘el clásica’ u Kupu Kralja u kojem smo slavili u Barceloni. Sve u svemu, pozitivno. Mislim da nam je kao momčadi nedostajalo malo sreće u određenim trenucima da osvojimo neki naslov. Sad smo živi u tri natjecanja, sa svojom reprezentacijom plasirao sam se na SP i to mi je jako važno. Stoga, doista mogu reći da mi je 2013. bila dobra godina.

Očekujete li još bolju 2014.?

- Nadam se boljoj godini. Ma bit će bolja, sigurno. Težit ću ispuniti ciljeve, osobne, klupske i reprezentativne, stoga očekujem da će biti još bolje, ali najvažnije je zadržati zdravlje jer o njemu sve ostalo ovisi.

Jeste li se prilagodili na Real? Čini se da ste u najboljem razdoblju karijere?

- Moram priznati da doista živim jako dobro razdoblje. Najvažnije je bilo što sam prošlo ljeto imao dobre pripreme, a druga ključna stvar je povjerenje i sigurnost koju osjećam od trenera. Zbog toga igram sve bolje i bolje. Kada dobijete takvo povjerenje i igrate iz utakmice u utakmicu, osjećate se sve boljim, ali i sve sretnijim. Također osjećam vrlo dobru vibru s navijačima, uvijek me podržavaju i to mi još više olakšava situaciju. Naši navijači zaslužuju da za njih osvojimo ‘Desetu’.

Kako se slažete s Ancelottijem i Zidaneom?

- Ancelotti je vrhunski trener, rekao sam već da mi daje potpuno povjerenje, vjeruje u mene i to je najvažnije. Zizou nam puno pomaže, veličanstveno je imati ga uz momčad. Uči nas puno, ostajemo s njim nakon treninga vježbati razne situacije, pucanje na vrata, sjajan je tip i čast je imati ga blizu.

Ancelotti je oduševljen suradnjom vas i Xabija Alonsa u sredini...

- To je trenerova odluka. On slaže momčad i mi moramo raditi najbolje moguće da zadržimo njegovo povjerenje. S Xabijem se osjećam vrlo ugodno, čast mi je igrati uz njega, ali ne želim zaboraviti ni Khediru. Nadam se da će se vratiti na teren prije predviđanja.

Bolje poznajete Balea, kada ćemo vidjeti najbolje od njega?

- Već je puno napredovao od dolaska, odigrao nekoliko dobrih partija i sigurno će nakon stanke igrati svoj najbolji nogomet, kao prošle sezone u Tottenhamu.

Vidimo vas da ste bliski s mladima u momčadi?

- Da i imam dobar feeling za sve njih. Isco, Morata, Jesé, Carvajal, Casemiro, Nacho, Illarramendi... Real s njima ima osiguranu budućnost. Raduje me vidjeti ih na terenu kako pridonose momčadi.

Zlatna lopta 2013. pripada...

... Cristianu! Nadam se da će je osvojiti, zaslužio je.

Zašto Božić u Londonu?

- Zato jer mi se sviđa taj grad, proveo sam tamo četiri lijepe godine i cijela obitelj želi baš u Londonu uživati u božićnim radostima.

I za kraj, želite li poslati poruku navijačima Reala za božićne blagdane?

- Kao prvo, od srca želim čestit Božić cijelom svijetu. Posebno želim zdravlje i sreću svim navijačima Real Madrida, da gledaju velike utakmice na Bernabéuu i da možemo proslaviti naslove zajedno - rekao je Modrić.

Linker
22. rujan 2024 17:37