GABRIEL BOUYS Afp
USUSRET LIGI PRVAKA

Luka Modrić progovorio o budućnosti, Mbappeu, a onda se malo iznervirao: ‘Ne znam, to pitajte njega‘

‘Puno sam puta rekao da želim završiti karijeru u Real Madridu. Osjećam se dobro...‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. svibanj 2022. 11:05

Vezni igrač Real Madrida Luka Modrić dao je intervju za Radio Marcu kojem je komentirao odluku Kyliana Mbappéa o ostanku u Paris Saint-Germainu.

- Nisam iznenađen, jer ništa nisam ni znao. Nisam imao nikakva očekivanja. Puno se pričalo o tome, godinu dana, ali nismo znali hoće li se to dogoditi ili ne. I zato moramo zatvoriti taj slučaj i više ne pričati o tome. Čeka nas finale Lige prvaka koje je najvažnije od svega. Real Madrid će i dalje biti na vrhu, iznad bilo kojeg igrača, iznad bilo čega. Mislim da imamo vrlo dobru momčad, puno igrača koji još mogu rasti, koji su imali sjajnu sezonu. Neki od tih igrača mogli bi u budućnosti postati velike zvijezde – istaknuo je Luka Modrić.

Reporter je kapetana Vatrenih upitao tko bi mogao biti Realov Mbappé.

- Može biti Vinicius, može biti Rodrygo. Imamo Camavingu i Valverdea, koji su mladi, koji su imali jako, jako dobru sezonu, i to ne samo ovu. Osvojili smo Superkup, na vrlo dobar način smo postali prvaci Španjolske, i zato moramo vrednovati to što je ova momčad napravila. Vjerujem da možemo nastaviti rasti.

Na sljedeće pitanje Modrić je postao malo nervozan, upitan je za komentar Garetha Balea.

- Ne znam što bih vam rekao. Najbolje je Garetha pitate što se dogodilo. Uvijek govorim da je on vrlo važan za ovaj klub, za ovu momčad. Napravio je sjajne stvari i ne može biti zaboravljen. Šteta je što prošla godina nije bila najbolja za njega i klub.

image
GABRIEL BOUYS Afp

Je li Luka postigao dogovor o produljenju ugovora s Realom?

- Ne, klub i ja razgovaramo, ali imamo dobar odnos. Da li bih napravio što i Mbappé? Ne ja. Ne, zasigurno. Ali pustimo da klub to napravi meni – kazao je Modrić u šali, a potom nastavio u ozbiljnijem tonu.

- Imamo puno uzajamnog povjerenja, slažemo se jako dobro, i što se mora dogoditi, dogodit će se. Ali sad je finale i to je najvažnija stvar. Ne želim razmišljati o bilo čemu drugom.

Dotaknuo se Luka i teme o povlačenju s nogometne scene.

- Puno sam puta rekao da želim završiti karijeru u Real Madridu. Osjećam se dobro, ali ne razmišljam previše o budućnosti. Fokusiran sam na sadašnjost, želim uživati u onome što radim i ići korak po korak. Ako mogu nastaviti na ovoj razini... Jer u Realu morate biti na vrlo visokoj razini. Osjećam se snažno, želio bih ostati ovdje i nadam se da kroz par godina ovdje mogu zaključiti i svoju karijeru.

Na kraju je Modriću sletjelo pitanje o treneru Carlu Ancelottiju.

- On je vrhunski trener, jedan od najboljih u povijesti ovog sporta. Želio bih naglasiti njegovu osobnost. Njegov način života, njegovu poniznost, način na koji tretira ljude, kako se brine o igračima, kako razgovara s njima... To je najbolje kod Carla. A naravno da je zaslužan i za ovu dobru atmosferu koju imamo. Ova sezona dosad je bila jako dobra, nadamo se da će završiti na najbolji mogući način, i to će biti zahvaljujući njemu. Uvjerio je igrače da budu ekipa. Mi smo prava ekipa, s puno poniznosti, grupa u kojoj svi pomažemo jedni drugima, a to je tako zahvaljujući Carlu – objasnio je Modrić.

Linker
18. travanj 2024 12:45