AP
NOVO PRIZNANJE

Luka Modrić je nogometaš godine u Premiershipu po izboru novinara Guardiana

"Luka Modrić jedan je od najšarmantnijih nogometaša današnjice. Riječ je o endemskoj vrsti, fantastičnom igraču u prostoru između dvaju 16-eraca."
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 24. svibanj 2011. 19:08

Nogometni reporteri Guardiana, njih 12-orica, izabrali su vlastitog nogometaša godine u premierligaškoj sezoni 2010/11. Pobjedu je odnio Luka Modrić.

Četvorica od 12-orice novinara za igrača godine proglasili su hrvatskog veznjaka Tottenhama. Tri glasa otišla su Blackpoolovu playmakeru Charlieju Adamu, dva golmanu Manchester Uniteda Edwinu van der Saru, a po jedan mladome Arsenalovu veznom nogometašu Jacku Wilshereu, te Ryanu Giggsu i Nemanji Vidiću iz Manchester Uniteda.

Za Modrića su glasali Barry Glendenning, David Hytner, Rob Smyth i Louise Taylor.

Glendenning je odabrao Modrića za najboljeg igrača bez ikakva objašnjenja, dok je Hytner pojasnio:

" Gareth Bale ove sezone nije bio niti blizu Modrićevu učinku, tako da vječnom zagonetkom ostaje kako je Velšanin mogao biti u konkurenciji za nogometaša godine u PFA-ovu (Sindikat engleskih nogometaša, op. a.) izboru prije Hrvata. Modrić je užitak za gledanje iz tjedna u tjedan."

Rob Smyth kaže:

"Luka Modrić jedan je od najšarmantnijih nogometaša današnjice. Riječ je o endemskoj vrsti, fantastičnom igraču u prostoru između dvaju 16-eraca."

Konačno, Louise Taylor piše:

"Luka Modrić vraća vjeru u nogomet. Iznova i iznova podsjeća nas sve da nogometna igra uistinu može biti prekrasna."

Linker
06. listopad 2024 17:21