Damir Krajač/CROPIX
NOVI ANGAŽMAN

LUDNICA ZA HRVATIMA Prosinečkom je protukandidat za klupu Azera bio i Bilić

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. prosinac 2014. 13:37

Robert Prosinečki jučer je u Bakuu i službeno predstavljen kao izbornik nogometne reprezentacije Azerbajdžana. Potpisao je ugovor na tri godine, slijedom kojeg će voditi Azerbajdžan u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj i Svjetsko prvenstvo 2018. u godine, a godišnje će zarađivati milijun i 200.000 eura koje će dijeliti sa svojim pomoćnicima.

Azerbajdžanska nogometna federacija dala mu je pravo na trojicu-četvoricu vlastitih pomoćnika, on će odlučiti o kome se radi. poznato je da bi dvojica trebali biti Gordan Ciprić i Dragan Spasić.

Međutim, najzanimljivije u cijeloj priči što su iz Saveza javno objavili i tko su bili glavni konkurenti Prosinečkom za klupu reprezentacije. Prvi je Roberto Mancini koji je nedavno preuzeo milanski Inter, drugi je bio Martin Jol, a treći - Slaven Bilić! Treneri iz Turske općenito su vrlo popularni u Azerbajdžanu pa je Slaven Bilić kao hit trener u toj zemlji očito bio ideja nekoga u Savezu. Ne zna se konkretnije je li se s njim ozbiljnije pregovaralo, je li on odbio posao ili su ipak prevladali razlozi za Prosinečkog, ali činjenica je da je Žuti “pobijedio” svoga nekadašnjeg šefa iz hrvatske reprezentacije.

Podsjetimo, Prosinečki je lani figurirao kao glavni kandidat za trenera Bešiktaša, no, kad je uspio ostati u Kayserisporu, istanbulski je klub uzeo Slavena Bilića. Tako su barem tada pisali insajderski turski mediji. Ovog puta opet su im se ukrižali putovi, ali klupu Azera preuzeo je Prosinečki.

Linker
21. rujan 2024 13:15