Reuters / Stefan Wermuth Livepic / REUTERS
ČOVJEK JEDNOSTAVNO ZNA

LOVRENOV TRENER GENIJALNO RIJEŠIO VELIKI NOGOMETNI MISTERIJ Evo kako je lucidni šef demistificirao famozno englesko 'prokletstvo' velikih natjecanja

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. listopad 2016. 18:12

Dok se cijeli svijet odmara i u krugu obitelji provodi božićne i novogodišnje blagdane, nogometaši u engleskoj Premier ligi imaju ludi ritam utakmica. Riječ je o tradiciji koju na Otoku nije baš lako prekinuti, i tome se svi moraju prilagoditi, iako menadžerima nije svejedno. I sve je više onih koji dižu glas protiv takve prakse, a posljednji je Nijemac s Anfielda.

- Svi se pitaju zašto engleska reprezentacija ljeti nije previše uspješna na velikim natjecanjima. Upitajte se što druge momčadi i druge zemlje rade u božićno doba. Pitajte ih i vidjet ćete da sjede na kauču i gledaju engleski nogomet. To je ta velika razlika koja utječe i na englesku reprezentaciju - izjavio je o ovoj temi menadžer Liverpoola Jürgen Klopp.

Promjena rasporeda

Zasmetalo mu je što bi zbog promjene rasporeda njegovi Redsi trebali odigrati čak dvije utakmice u razdoblju od samo tri dana. Manchester City dolazi im, naime, na Anfield Road 31. prosinca, početak te utakmice je u 18.30 sati, a u 200 kilometara udaljenom Sunderlandu Kloppova momčad gostovat će već 2. siječnja sljedeće godine u ogledu koji počinje u 16 sati.

- Nisam baš previše sretan zbog toga. Imamo manje od 48 sati između naše dvije utakmice, to je zanimljiva ideja. Manje od dva dana, s putovanjem i svim ostalim, ne mogu vjerovati. Ne znam možemo li nešto učiniti, ali možda nekoga moramo upitati postoji li i neki drugi termin za utakmicu u Sunderlandu.

Njemački stručnjak kaže kako razumije tradiciju, ali i da mora postojati zdravi razum.

- Nikad ne bih rekao da Boxing Day (utakmice na Štefanje, op. a.) nije dobra ideja jer se to i meni sviđa. To je božićno vrijeme, ali i ja sam gledao te utakmice dok još nisam radio u Premier ligi. Ali imati dvije utakmice unutar tri dana? Mora postojati i neka druga mogućnost. Kako da pripremim momčad za to? Da im kažem da protiv Manchester Cityja igraju na 50 posto jer nas u ponedjeljak čeka Sunderland? Kako mogu reći da to nije problem - pita se Jürgen Klopp.

Linker
24. rujan 2024 04:14