UTAKMICA DESETLJEĆA

Lovren uoči Srbije: 'Radi se o velikom susretu u kojem je u igri više od tri boda!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. ožujak 2013. 14:01

Međunarodna nogometna federacija je na svojoj web-stranici uoči utakmice Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za SP objavila razgovor sa stoperskim parom Lyona - Dejanom Lovrenom i Milanom Biševcem

U uvodu članka se ističe kako bi prijateljstvo koje su razvili naš Lovren i Srbin Biševac još do prije nekoliko godina vjerojatno bilo nezamislivo s obzirom na krvavi rat između njihovih država.

- Dejan i ja smo veliki prijatelji. Puno mi je pomogao kad sam došao u Lyon s obzirom da govorimo isti jezik. Sjajan je dečko, ali i fantastičan igrač. Naše se obitelji često viđaju, odlazimo jedni drugima na večere. No, nikad ne govorimo o onome što je bilo - naglasio je Biševac, a Lovren je dodao:

- Osjećamo kao da se oduvijek poznajemo. Sjajno je imati Milana u momčadi, posebno kad je uz mene u središtu obrane.

Hrvatski je reprezentativac objasnio i ovosezonske dobre rezultate Lyona koji u francuskom prvenstvu, unatoč tome što je ostao bez nekolicine važnih igrača, zaostaje za bogatim PSG-om samo pet bodova.

- Nogomet nije individualni sport. Sve je u momčadskoj kemiji. Pokušali smo zamijeniti one koji su otišli s igračima slične kvalitete, neovisno o tome radi li se o prinovama ili mladićima iz klupske akademije, i bili smo uspješni u tome - kazao je Lovren.

Okrenuo se nakon toga hrvatsko-srpski dvojac predstojećem dvoboju u kojem će biti na suprotnim stranama.

- To je iznimno važna utakmica zbog povijesti - istaknuo je Biševac, a slično razmišlja i Lovren:

- Radi se o velikoj utakmici u kojoj je u igri više od tri boda.

Hrvatska je u četiri utakmice u skupini A skupila deset bodova, koliko i vodeća Belgija, dok je Srbija na trećem mjestu s četiri boda:

- U dobroj smo poziciji, ali moramo zadržati visoke standarde jer je i Belgija iznimno dobra i čeka nas teška bitka za prvo mjesto. Za utakmicu protiv Srbije ćemo se pripremati kao i za svaku drugu. Kad igraš za svoju zemlju, moraš biti profesionalan u svakoj utakmici - zaključio je naš branič.

Linker
22. rujan 2024 07:32