LUTRIJA JEDANAESTERACA

LOVREN PROMAŠIO, PA ŠTO? Šuker i Olić promašivali su s bijele točke u finalima

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. veljača 2015. 12:02

Možda se i Dejanu Lovrenu njegov promašaj s bijele točke trenutačno čini najvećim i najtragičnijim, međutim, mnogi su hrvatski nogometaši promašivali ključne udarce s bijele točke u prošlosti. I u važnijim utakmicama od ove.

Recimo, Ivica Olić je isto napravio u finalu Lige prvaka 2012. godine na Allianz Areni kad je Bayern izgubio od Chelseaja, iako je bio veliki favorit. Davor Šuker, pak, nije bio precizan u dresu Arsenala 2000. u finalu Kupa UEFA-e protiv Galatasaraya, Turci su na kraju podignuli trofej.

Što se tiče reprezentativne razine, sjećamo se i onih nesretnih jedanaesteraca u Beču, u četvrtfinalu Europskog prvenstva 2008. godine, kad su u raspucavanju s bijele točke promašili Modrić, Rakitić i Petrić. Zanimljivo, i tada su s druge strane bili Turci, kojima pucanje penala, očito, dobro leži. Pogotovo kad su s druge strane Hrvati. Na tu listu možemo dodati i onaj kazneni udarac Srne protiv Japana na SP-u 2006. u Njemačkoj, utakmica je završila 0:0. Dakle, Lovren se samo priključio pozamašnoj brojci Hrvata koji su promašivali s bijele točke, ni prvi, ni zadnji.

Linker
22. rujan 2024 13:12