Zajednicka fotografija nagrađenih

 ANTE CIZMIC Cropix
IZBOR SLOBODNE DALMACIJE

Livaja je najbolji sportaš Dalmacije, Luka Modrić dobio posebnu nagradu, Hajdukov talent - najveća nada

Svečanosti u Splitu uz Kustića i Pletikosu nazočili su brojni uzvanici - predsjednik Hajduka...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. veljača 2023. 20:48

U dvorani Hrvatskog doma proglašeni su laureati izbora "Sportsko ime Dalmacije" za 2022. godinu kojeg tradicionalno organizira splitski dnevnik Slobodna Dalmacija.

Najbolji sportaš je napadač Hajduka i prvi golgeter HNL-a, Marko Livaja, najbolja sportašica je Lena Stojković (Taekwondo klub Marjan), najboljom ekipom proglašen je ŽNK Split, a najbolja je momčad dubrovački vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje. Dodijeljene su i dvije posebne nagrade, najveća nada dalmatinskog sporta je nogometaš Hajduka Luka Vušković, a "Dalmatinac u svijetu" je Luka Modrić.

image

Marijan Kustić i Aljoša Asanović
Foto: Ante Cizmic/CROPIX

ANTE CIZMIC Cropix

Najveće zanimanje dakako izazvao je Marko Livaja. Kako reče voditeljicva Mirta Šurjak "čovjek koji je zaludio Split, Dalmaciju i puno šire". U izboru je slavio u konkurenciji nominiranih vaterpolista Jerka Marinića Kragića, jedriličara Filipa Jurišića, bacača kugle Filipa Mihaljevića, te Ivan Šapine iz taekwondo kluba Marjan. Nagradu je Livaji uručila glavna urednica Slobodne Dalmacije, Sandra Lapenda Lemo. Voditeljica je potom Livaju upitala "Marko, kada?

image

Iris Livaja

ANTE CIZMIC Cropix
image

Iris Livaja

ANTE CIZMIC Cropix
image

Marko Livaja

ANTE CIZMIC Cropix

- Ne razumijem - odgovorio je Livaja, a voditeljica ponovno upitala "kada će trofej".

Nije Livaja direktno odgovorio, već se zahvalio na nagradi.

- Čast mi je biti ovdje pored svih velikih sportaša u Dalmaciji. Ova nagrada mi je poticaj i želim vam svima još uspješniju 2023. da svi zajedno donesemo još bolje rezultate u Split i Dalmaciju - kazao je Livaja.

Europska i svjetska prvakinja, 20-ogodišnja Lena Stojković iz taekwondo kluba Marjan pobijedila je u konkurenciji svjetske prvakinje u judu, Barbare Matić, srebrne Lara Cvjetko, te dvije svjetske prvakinje iz tajlandskog boksa Helena Jurišić i Lucija Bilobrk. Nagradu je Leni Stojković uručila Lucija Zaninović.

- Bila je uspješna godina, nadam se da će biti još ovakvih – kazala je Lena.

Najbolja momčad VK Jug, prvak Hrvatske. "Gospari" su u izboru SD-a slavili u konkurenciji Hajduka i MNK Novo Vrijeme i jedriličarska kombinacija, Stipanović-Bilić, brača Šime i Mihovil Fantela. Dubrovčani su na proglašenje stigli u jakoj "delegaciji" Loren Fatović, Vjeko Kobeščak i sportski direktor Ognjen Kržić.

image

Sandra Lapenda Lemo

ANTE CIZMIC Cropix
image

Marko Livaja i Sandra Lapenda Lemo

ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image

Momčad godine VK Jug Adriatic osiguranje

ANTE CIZMIC Cropix
image

Dobitnice nagrade u kategoriji Najbolja ekipa ŽNK Split

ANTE CIZMIC Cropix

Najbolja ekipa je ŽNK Split, nositeljice dvostruke krune, Kupa i prvenstva Hrvatske čijoj je kapetanicxi nagradu uručio urednik sporta SD-a, Marko Bilić. Luki Vuškoviću nagradu za najveću nadu uručio je Stipe Pletikosa. Mladi Vušković puni 16,. godina samo dan prije derbiaj sa Dinamom 25. veljače u Maksimiru. Hoće li debitirati i postati najmlađi igrač u povijesti HNL-a?

- Nastavim li ovako dobro trenirati, nadam se da ću uskoro debitirati – kazao je Luka Vušković na pozornici Hrvatskog doma, a Stipe Pletikosa je dodao:

- Ako nastavi ovako pogledat će ga izbornik Dalić.

Nagradu "Dalmatinac u svijetu" osvojio je Luka Modrić u konkurenciji Ivana Perišića i vaterpoliste Marka Bijača. Umjesto Luke Modrića nagradu je preuzeo predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

- Zahvaljujem se u Lukino ime, pogotovo pto to biraju čitatelji. Drago mi je da sam nagradu primio od našeg Aljoše Asanovića i nadam se da ćemo Luku i dalje gledati u našoj reprezentaciji.

Kako je protekao boravak u Australiji, ima li talenata ?

- Bilo je dobro kroz 10 dana, 250 djece je prošlo u Sydneyu i Melbourneeu. Dao bog da netko sutra i za igra za Hrvatsku – odgovorio je Kustić na pitanje voditeljice Mirte Šurjak.

Svečanosti u Splitu uz Kustića i Pletikosu nazočili su mnogobrojni uzvanici predvođeni predsjednikom Hajduka Lukšom Jakobušićem i voditeljem Akademije Borom Primorcem, a nazočili su i legendardni igrači Bijelih Aljoša Asanović, Ivica Šurjak, Mate Bilić, Igor Musa, treneri Luka Bonačić, Ante Miše, brončani olimpijac, veslač Igor Boraska, vaterpolisti Deni Lušić i Mario Budimir uz ostale sportaše i sportske djelatnike iz Splita i Dalmacije. Za glazbeni doživljaj bio je zadužen Petar Dragojević.

Linker
25. travanj 2024 04:13