JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
HRVAT ODUŠEVIO IKONE

Legende sukobile stavove, ali jedno je sigurno: ‘Modrić je jedan od najboljih koje ćemo ikad vidjeti!‘

Proslavljene figure razišle se po pitanju napadača, ali kada je vezni red u pitanju - sve je jasno
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 12. siječanj 2023. 06:00

Gary Neville i Jamie Carragher ostavili su neizbrisiv trag na premierligaškim travnjacima, a danas su među najpopularnijim stručnim analitičarima u Engleskoj i šire. Proslavljene figure u utorak su raspravljale o najboljim igračima u prošloj godini i, premda su im se mišljenja razišla u mnogim pogledima, u jednom su se složili bez nepotrebnog polemiziranja.

Luka Modrić, neuništivi kapetan Vatrenih, za obojicu je nedvojbeno nositelj veznog reda. Neville se svojim komentarom još jednom naklonio peterostrukom osvajaču Lige prvaka i vlasniku Zlatne lopte iz 2018. godine.

"Govorimo li o veznom redu, Modrić je jedan od najboljih koje ćemo ikada vidjeti", poručio je bivši branič Manchester Uniteda.

Carragher je odmah "potpisao" izrečeno, ali zato su se razišli po pitanju drugog veznjaka udarnog sastava. Neville je odabrao Kevina de Bruynea, ali njegov kolega prednost je dao bivšem Modrićevom suigraču iz Real Madrida Casemiru.

"Ne postoji veći fan De Bruynea od mene, ali imao je dosta loše Svjetsko prvenstvo, a i protiv Reala je odigrao loše u Ligi prvaka. Stvarno ne mislim da je prošla godina bila njegova", kontrirao je Carragher bivšem suigraču iz engleske reprezentacije, dok je Neville ustrajao u svojoj premisi rekavši "ne možeš izostaviti De Bruynea, koliko god volio Casemira".

Allison, Hakimi, Marquinhos, Messi, Mbappe i Haaland uz našeg su se kapetana našli u sastavu obojice analitičara. Budući da je konkurencija u napadu bila izrazito gusta, odabrali su formaciju 4-2-4, a nisu se mogli složiti ni po pitanju drugog centarfora. Zanimljivo, Neville je Lewdandowskom dao prednost nad Benzemom, no Carragher je uvjeren da je Francuz imao bolju godinu, što govore i rezultati.

Zaključno, Neville je odabrao ovako: Allison – Hakimi, Marquinhos, Dias, Theo Hernandez – Modrić, De Bruyne – Messi, Haaland, Lewandowski, Mbappe.

Carragherova udarna momčad 2022. izgleda ovako: Allison – Hakimi, Militao, Marquinhos, Cancelo – Modrić, Casemiro – Messi, Benzema, Haaland, Mbappe.

Modrić je prošle godine osvojio Ligu prvaka, španjolsku La ligu i Superkup te UEFA-in superkup, a zaključio ju je broncom na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Kada je hrvatski reprezentativac u pitanju, kod vrsnih stručnjaka sve je kristalno jasno..

Linker
05. srpanj 2024 21:02