Ante Rebić

 Seskimphoto/seskimphoto/profimedia
NOVA ADRESA, STARI PROBLEMI

Legenda istjerala neposlušnog Rebića s treninga, bivši Vatreni završio kod Splićanina na dugotrajnom razgovoru

Hrvatski napadač odbio je slušati naredbe trenera i snosit će posljedice zbog neposluha
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 02. studeni 2023. 16:00

Nova adresa, stari problemi. Ante Rebić još uvijek ne pronalazi sreću u redovima turskog velikana Besiktasa, a ako je za vjerovati turskim medijima, krivca može pronaći u - samom sebi.

Turski, ali i talijanski mediji koji još uvijek vjerno prate zbivanja oko bivšeg hrvatskog reprezentativca, pišu da je Rebić u subotu izbačen s treninga. Burak Yilmaz, koji je preuzeo glavnu trenersku ulogu nakon smjene Şenola Güneşa početkom listopada, potjerao je Rebića s posljednjeg treninga uoči utakmice 10. kola turske Superlige protiv Gaziantepa. Turci pišu da se događaj odvio samo nekoliko sati uoči utakmice, koju je hrvatski napadač u konačnici odgledao s klupe, a njegova je momčad slavila 2:0.

image

Ante Rebić

Seskimphoto/seskimphoto/profimedia

Turski portal Fanatik kao razlog izbacivanja s treninga navodi Rebićev nevoljki stav i neprihvaćanje naredbi trenera. Yilmaz nije želio trpjeti njegovu nedisciplinu i zamolio ga je da se odvoji od ostatka skupine te dovrši vježbe u izolaciji. Nakon toga, pomoćni trener Hari Vukas, poznati nam Splićanin koji je prije nepunih mjesec dana potpisao za Beşiktaş, održao je dugotrajni razgovor s Rebićem. Sadržaj njihova dijaloga ostaje nepoznat, no Fanatik piše da "Rebić nije održao obećanja", pa je Yilmaz odlučio izostaviti ga s popisa za nadolazeće gostovanje kod Antalyaspora, na rasporedu za četiri dana.

Prenoseći vijesti iz Istanbula, talijanski Sempre Milan podsjeća da je Rebić pokazivao znakove nediscipline i u posljednjim tjednima epizode u Milanu. Od početka prošle sezone bilo je jasno da bivši Vatreni neće imati značajnu ulogu kod Stefana Piolija, a talijanski stručnjak izostavio ga je s popisa za posljednje tri utakmice. Pisalo se da Pioli nije bio zadovoljan Rebićevim stavom na treninzima.

Pamti se i mnogo nam bliži događaj, a odnosi se na - u najmanju ruku - neuobičajene komentare po završetku Europskog prvenstva 2020. (2021.). Hrvatska je kapitulirala protiv Španjolske u produžecima osmine finala (3.5), a Rebić se oglasio podužim napisom putem Instagram storyja, da bi nedugo zatim obrisao objavu.

"Nakon svega nije ni bitno tko je ‘krivac‘, činjenica je da smo zadnje 2-3 godine (emoji izmeta)... Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L i M), da napravimo nešto (puno) više na ovom prvenstvu. A stručLJaci s TV-a; ostavite gemišt prije emisije i navijajte za (emoji hrvatske zastave)!", stajalo je u obrisanoj Rebićevoj objavi.

Mnogi su uvjereni da se krilni napadač tada sam otpisao iz reprezentacije, iako izbornik Zlatko Dalić nije govorio u tom tonu.

- Nikome nisam niti ću zatvoriti vrata. Svaki komentar, što netko govori, to podržavam. Svi imaju pravo reći što misle. Ono što bih ja napravio, ne bih obrisao. Ostani frajer cijeli život - prokomentirao je tada Dalić.

Pitanje je hoće li moći obrisati i dojmove koje je zaradio kod Buraka Yilmaza. Čisto za podsjetnik, Yilmaz je u svojoj zemlji jedan od najcjenjenijih nogometaša modernog nogometa, čovjek gotovo pa kultnog statusa, koji je osvajao trofeje s tri različita turska kluba - Beşiktaş, Trabzonspor i Galatasaray, a igrao je i za Fenerbahçe. Broji i 77 nastupa za tursku reprezentaciju, a s 33 postignuta pogotka drugi je najbolji strijelac u njihovoj povijesti. Prvi je Hakan Şükür s 51 pogotkom.

image

Burak Yilmaz

MEHMET MURAT ONEL Anadolu Agency Via Afp

Završno s brojkama, Rebić u Beşiktaşu još uvijek nije zabilježio ni gol ni asistenciju. Odigrao je devet utakmica, od toga samo dvije na poziciji startera. Posljednji zgoditak postigao je prije točno 13 mjeseci u 3:1 pobjedi Milana nad Empolijem u osmom kolu prošlosezonske Serie A.

Linker
26. travanj 2024 06:07