CARL RECINE Afp
ENGLEZI U STRAHU?

Legenda hrabri Talijane: ‘Mancini im mora pokazati tu snimku, uočio sam to još onaj dan!‘

Sve ga je podsjetilo na 2006. godinu i tadašnji trijumf protiv ‘prestrašenih‘ Nijemaca
Piše: SNObjavljeno: 09. srpanj 2021. 16:23

Legendarni Talijan Marco Materazzi najavio je nedjeljno finale u kojem će njegovi sunarodnjaci na Wembleyju zaigrati protiv domaćina Engleza.

Nekadašnji branič Intera uvjeren je kako je na engleskim reprezentativcima ogroman pritisak iz kojeg proizlazi i strah od Talijana.

Materazzi, koji je s Italijom 2006. postao svjetski prvak, usput je usporedio Engleze s tadašnjim domaćinima Nijemcima koje su on i njegovi suigrači zaustavili u polufinalnom susretu.

image
Marco Materazzi
ANTON IVANOV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Englezi igraju kod kuće, kao i Nijemci 2006. godine. A sjećam se tada njemačkih lica u tunelu. Bila su bijela poput njihovih dresova", rekao je Materazzi za La Gazzettu dello Sport pa dodao:

"Govorili smo jedan drugome: 'Boje se, boje se'. I stvarno je bilo tako. Imali smo i osobu koja nam je prevodila njihove razgovore s terena. Znali smo da osjećaju pritisak. Govorim to jer sam onaj dan nakon pogotka Danske vidio lica engleskih igrača. To je nešto što bi Roberto Mancini trebao pokazati svojim igračima", zaključio je Materazzi uz prognozu po kojoj će mrežu Engleza ove nedjelje zatresti Ciro Immobile.

Linker
20. travanj 2024 12:07