afp
NOGOMETNI MERCATO

Lazio želi Mladena Petrića, Manchester United ponudio 70 milijuna eura za Balea

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. srpanj 2013. 13:19

Službeno: Chadli pet godina u Tottenhamu

Iz londonskog Premierligaša Tottenhama priopćili su da su ojačali momčad krilnim nogometašem nizozemskog Twentea i belgijske reprezentacije, 23-godišnjim Nacerom Chadlijem...

Dogovorio je Belgijac, porijeklom inače Marokanac, petogodišnji ugovor za klub s White Hart Lanea. Njegovu dosadašnjem klubu pripast će odšteta od sedam milijuna funti.

Suigračima iz reprezentacije Mousi Dembeleu i Janu Vertonghenu Chadli će se priključiti na dalekoistočnoj turneji u Hong Kongu odmah pošto obavi formalnost liječničkog pregleda i potpisivanja ugovora.

Službeno: Raul Albiol potpisao za Napoli

Dosadašnji obrambeni nogometaš Real Madrida Raul Albiol potpisao je četverogodišnji ugovor s Napolijem, potvrdio je talijanski klub…

Već se neko vrijeme nagađalo da je španjolski reprezentativac na putu za Napulj, ali vijest je službeno objavljena tek u nedjelju. Marca piše da će Real za 27-godišnjeg braniča primiti 11 milijuna eura odštete.

Albiol je karijeru počeo u Valenciji iz koje je 2009. prešao na Santiago Bernabeu, uz odštetu od 15 milijuna eura. Prošle je sezone skupio 18 nastupa u Primeri, a za španjolsku je reprezentaciju dosad odigrao 40 utakmica.

Raul Albiol je drugi igrač Reala koji je ovo ljeto prešao u Napoli. Prije njega je na San Paolo preselio i veznjak Jose Maria Callejon za kojeg su Madriđani dobili deset milijuna eura odštete. Nije isključeno da će uskoro istim putem krenuti i argentinski napadač Gonzalo Higuain, ali za njega će odšteta biti znatno veća.

Il Tempo: Lazio želi Mladena Petrića

Povremeni hrvatski nogometni reprezentativac Mladen Petrić (32) na meti je rimskog Lazija, piše u nedjelju talijanski dnevni list Il Tempo...

Iskusnom je napadaču istekao ugovor s Fulhamom i trenutno je slobodan igrač što ga čini privlačnom opcijom za mnoge klubove. Il Tempo navodi da ga trener Lazija Vladimir Petković vidi kao dobru alternativu za Nijemca Miroslava Klosea i sportskom je direktoru Igliju Tareu preporučio da pokrene pregovore.

Petković je najveći dio trenerske karijere proveo u Švicarskoj tako da je dobro upoznat s kvalitetama Petrića koji je odrastao u spomenutoj zemlji i igrao tamo do 2007. godine. Prema informacijama Il Tempa, Laziju bi glavni konkurent u utrci za Petrićem mogao biti francuski Rennes koji također pokazuje zanimanje za našeg napadača.

Dodajmo i kako spomenuti dnevni list piše da bi u sljedećim danima i službeno trebao biti zgotovljen transfer 19-godišnjeg obrambenog nogometaša Hajduka Josipa Eleza u Lazio, o čemu se nagađalo posljednjih tjedana.





Bale seli u Manchester United

Premda je menadžer engleskog premierligaša Tottenhama Andre Villas-Boas već nekoliko puta izjavio kako Gareth Bale nije na prodaju, na 'otoku' ne prestaju nagađanja kako bi velški reprezentativac ovoga ljeta ipak mogao napustiti redove Spursa.

Prema pisanju engleskih medija Bale je pred vratima Manchester Uniteda, a transfer je vrijedan 70 milijuna eura. Navodno je United već poslao službenu ponudu, no predsjednik londonskog sastava Daniel Levy tu je vijest odmah demantirao.

"Nismo dobili nikakvu ponudu, Bale nije na prodaju," dodao je Levy.

U igri za najboljeg igrača Premiershipa prošle sezone je i Real Madrid. Baleov menadžer Francois Gallardo je izjavio kako je Real spreman platiti i više, spominje se čak 80 milijuna eura, ili pak uz nešto novaca na White Hart Lane dvojicu igrača Gonzala Higuain i Coentraoa.

Bale ima ugovor s Tottenhamom do 2016. godine, no čelnici kluba ovoga ljeta su mu ponudili daleko bolji ugovor do 2018. uz tjednu plaću od 180.000 eura. Po novom ugovoru Bale bi mogao napustiti klub već idućeg ljeta uz odštetu od 60 milijuna eura.

Corriere dello Sport: Napoli dogovorio odštetu za Higuaina

Talijanski dnevnik Corriere dello Sport tvrdi da je Napoli postigao dogovor s Real Madridom oko kupovine argentinskog napadača Gonzala Higuaina...

Napolitanci bi, prema tom izvoru, trebali platiti Madriđanima 35 milijuna eura odštete, ali još se uvijek čeka pristanak 25-godišnjeg nogometaša. Higuain je prije nekoliko tjedana dogovorio sve uvjete s Arsenalom, ali transfer nije realiziran jer ''topnici'' nisu htjeli platiti više od 27 milijuna eura odštete.

Napoli je u intenzivnu potragu za napadačem krenuo nakon što je prošli tjedan prodao Edinsona Cavanija PSG-u za 63 milijuna eura. Pokušao je talijanski klub dovesti Brazilca Leandra Damiaa iz Internacionala, ali kad su se pojavile poteškoće u pregovorima, okrenuo se Higuainu.

S Realom Napolitanci ovo ljeto imaju sjajne odnose. Već su doveli iz Madrida veznjaka Josea Mariju Callejona, a blizu je i transfer braniča Raula Albiola. Treći ''ulov'' bi trebao biti Higuain.

Reina umjesto Cesara u Napulju

Brazilski vratar Julio Cesar bio je prva golmanska opcija talijanskog doprvaka Napolija za iduću sezonu. No, situacija se s nekadašnjom zvijezdom milanskog Intera zakomplicirala...

- Postoji dosta stvari koje treba dogovoriti s Napolijem. No, s obzirom na smjer kojim su krenuli pregovori možda bi sve moglo i stati - rekao je menadžer vratara koji je prošle sezone branio mrežu Queens Park Rangersa, a koji je iz Premierlige skliznuo u drugu englesku ligu.

Napoli se tako okrenuo drugom vrataru, 30-godišnjem Španjolcu Pepu Reini iz Liverpoola. Talijanski mediji navode da su pregovori Napolija s Reinom daleko dogurali i da bi se uskoro mogao dogoditi potpuni transfer, budu li se uskladili potražnja Liverpoola i ono što Napoli nudi.

Reina je izdanak Barcelonine škole, ali je u tom klubu skupio tek 30 nastupa u Primeri. Potom je branio u Villarrealu od 2002. do 2005. godine, te je tada preselio na Anfield gdje je i dan danas.

Podsjetimo da je ranije i službeno u Napoli došao vratar brazilskog Santosa Rafael Cabral, koji će očito ipak biti drugi vratar u talijanskom doprvaku.

Službeno: Marquinhos novo pojačanje Paris St. Germaina

Kako se i naglašavalo posljednjih dana 19-godišnji brazilski nogometaš Marquinhos je napustio Romu, te je postao novo veliko pojačanje francuskog prvaka Paris St. Germaina...

Obrambeni je nogometaš potpisao, baš kao i nedavno urugvajski napadač Edinson Cavani, petogodišnji ugovor s PSG-om, s tim da javnost nije upoznata s točnom financijskom pozadinom transfera. Naglašavaju francuski mediji kako je PSG, navodno, Rimljanima platio odštetu nešto veću od 30 milijuna eura.

Priije PSG-a za Marquinhosa su se opasno raspitivali Real Madrid i Barcelona, koji su ujedno slali Romi službene ponude, ali je rimski klub odbijao iste koju su sadržavale cifre od 20 i 25 milijuna eura.

- Drago mi je što sam u klubu gdje su ranije igrali mnogi moji ugledni sunarodnjaci. Napravit ću sve što trebam da pomognem klubu - rekao je Marquinhos, a francuski mediji napominju kako je ovo posljednji posao koji je za PSG napravio sportski direktor u odlasku, Brazilac Leonardo.

Linker
20. rujan 2024 13:52