Damir Krajač/CROPIX
ERA NAKON BILIĆA

Kučuk stvara jaki Lokomotiv: Ćorluki i Krešiću bi uskoro u Moskvu mogao stići i Kranjčar

Piše: Ivica KihalićObjavljeno: 14. srpanj 2013. 18:38

Hoće li se Niko Kranjčar uskoro pridružiti Vedranu Ćorluki i Dariju Krešiću u redovima Lokomotiva , a u kijevskom Dynamu ostaviti hrvatski dvojac, Domagoja Vidu i Ognjena Vukojevića? Pitanje je otvorilo vodstvo moskovskog kluba s trenerom Leonidom Kučukom, koji u novoj sezoni želi imati jaču momčad od one koju je vodio Slaven Bilić, poglavito želi ojačati vezni red, u njemu imati jaku sponu s napadačima. A bjeloruskom stručnjaku kao jedno od rješenja za ključnu poziciju u sastavu “željezničara” nameće se hrvatski reprezentativac i veznjak kijevskog Dynama, 28-godišnji Niko Kranjčar.

- Kranjčar je već odavno u zoni interesa Lokomotiva, još iz ere trenera Bilića - kazao je za Izvjestija član klupskog vodstva. - Najbolja varijanta za nas bi bila posudba na godinu dana s pravom prvokupa igrača u slučaju transfera.

Kranjčar nema ništa protiv prelaska, jer želi igrati i izboriti mjesto u osnovnom sastavu reprezentacije Hrvatske na SP-u u Brazilu.

- To je glavna Nikina želja, igrati i pokazati prave vrijednosti i koliko je sposoban - potvrdio je i Kranjčarov agent Emil Žgur.

- Kranjčar želi biti dio reprezentacije na SP-u, a zato mora igrati i biti pred očima izbornika Igora Štimca. Napominjem samo da za Niku postoji zanimanje mnogih jakih i ambicioznih klubova. Sve, dakle, ovisi o tome hoće li se potencijalni kupci i kijevski klub, odnosno njegov predsjednik i vlasnik Igor Surkis dogovoriti. U ovom trenutku Niko je igrač Dynama i ozbiljno se priprema za novu sezonu.

Dakle, Moskva nije jedina destinacija kamo bi se Kranjčar mogao zaputiti iz Kijeva. Važan i jak “igrač” uz niz drugih klubova je i turski Bešiktaš, kojem je odnedavno na čelu upravo bivši trener Lokomotiva i ex-izbornik Vatrenih Slaven Bilić, koji savršeno poznaje mogućnosti i igru svojega bivšeg igrača, a koji je Niku još prošle zime kanio pozvati u Moskvu prije nego je Lokomotivina kompozicija krenula nizbrdo. Interes za hrvatskog igrača pokazuju klubovi iz Grčke i Austrije, Olympiacos i Rapid.

Linker
22. rujan 2024 03:58