Eduardo da Silva i Hrvoje Štrok slave gol

 Damir Krajač/Cropix
SPEKTAKL U ZAGREBU

Krstanović zabio dva gola i odveo momčad u finale, Modrić vidio čudesni slalom i ‘pogurao‘ Eduarda

"Osjećaj je sjajan, nadamo se pobjedi i u finalu", poručio je Eduardo nakon slavlja Promotionplaya
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 26. prosinac 2023. 17:50

Pod budnim okom najvećeg hrvatskog nogometaša u povijesti Luke Modrića, koji je boravak u Zagrebu iskoristio i za posjet Kutiji na Štefanje, veterani su odradili svoja polufinala u lijepo ispunjenoj dvorani II Doma sportova.

Senjak hoteli Matan pokazali su se prečvrstom preprekom za Pulpit Elkro, koje je skupo koštao loš ulazak u utakmicu. Dosta toga je riješeno na startu prvog veteranskog polufinala, kad je SHM praktički riješio pitanje plasmana u finale. Ivan Krstanović prvi je zabio, mrežu Branka Fištera pogodio je već u 2. minuti, a u šestoj je Dalibor Jukić pogodio za 2:0. Bilo je nakon toga svega na parketu ‘‘dvojke‘‘, šansi s obje strane, vratarskih bravura Fištera i Marija Jozića, ali mreže se više nisu tresle sve do 36. minute.

image

Ivan Krstanović

Damir Krajač/Cropix

Četiri i pol minute prije kraja SHM su napravili šesti akumulirani prekršaj i siguran je iz kaznenog udarca s 10 metara bio Slaven Lalić. Isto se ponovilo i u 38. minuti, no S. Lalić ovoga puta nije iskoristio sjajnu prigodu, iz deseterca je promašio vrata. Ubrzo potom Krstanović je i drugi put poentirao, ovoga puta nakon kornera, i priča je bila gotova.

- Prvi put igram na veteranskoj Kutiji i, eto, odmah finale. Bilo je sjajno, dečki su vrhunski, nezgodni su ovi veterani, dobro su me istukli u zadnjim utakmicama, ali u polufinalu su ipak bili malo mekši. Čim smo u finalu, nadamo se i tituli - poručila je legenda HNL travnjaka i junak Senjak Hotela Matan, Ivan Krstanović.

image
Damir Krajač/Cropix

Modrić je i sam nekad igrao Kutiju, možda ćemo ga u budućnosti opet gledati na parketu ‘‘dvojke‘‘, no polako, ima još vremena do njegovog umirovljenja. U utorak je kapetan Vatrenih mogao uživati u majstorijama svojih nekadašnjih velikonogometnih suigrača, Eduardo da Silva, Hrvoje Čale, Antonio Franja... s Promotionplay Domogradom lovili su novo finale protiv momčadi CB Sport SC Flegar Zloćo i prijatelji.

PP je bio na mukama, Igor Baričević morao je biti iznimno koncentriran u otvaranju dvoboja, no u 7. minuti - nije. Opalio je iz daljine Darko Čordaš, Baričeviću je pogled bio zaklonjen i lopta je pokraj njega ušetala u mrežu. No PP je prejak da bi se rano predao, u 11. minuti korner Hrvoja Štroka i krasan volej Mensura Mujdže koji je odsjeo iza leđa vratara Ivana Pavlića. Kontra u 14. minuti i PP je stigao do preokreta. Vrhunski je povukao Štrok i onda na drugoj vratnici pronašao Eduarda, strijelca za 2:1.

image

Eduardo da Silva u akciji

Damir Krajač/Cropix
image

Eduardo Da Silva i Adel El-Saleh

Damir Krajač/Cropix

U 23. je opet pogodio Mujdža, iznenadio je Pavlića udarcem izvana, a u 30. minuti priča je mogla biti završena. Novi čudesni slalom Štroka završio je udarcem u vratnicu, a u nastavku akcije Dinko Miljković je srušio Eduarda. Sa sedam metara Eduardo ipak nije bio precizan, tukao je iznad vrata. U 37. je Ivan Penava potpuno bespotrebno napravio prekršaj vrijedan dvominutnog isključenja, što je Željko Tomić odmah iskoristio i smanjio zaostatak. Drama u završnici, ali PP je izdržao...

image

Luka Modrić na tribinama "dvojke" Doma sportova

Damir Krajač/Cropix

- Uh, bilo je teško, jako teško, bit će i u finalu. Osjećaj je sjajan, naravno da se nadamo pobjedi i u finalu - kazao je Eduardo.

Čeka nas u petak repriza veteranskog finala iz 2021. Tada je slavio Promotionplay...

Linker
23. travanj 2024 03:42