SLUŽBENO

Kroos iz Bayerna u Real

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. srpanj 2014. 12:28

Njemački nogometni reprezentativac Toni Kroos postao je i službeno novo pojačanje Real Madrida. Ovaj 24-godišnji veznjak potpisao je s "kraljevskim klubom" šestogodišnji ugovor do 2020. godine...

Zasad nije poznata točna visina odštete koju je Real platio Bayernu za njegov transfer, iako španjolski i njemački mediji barataju iznosima koji se kreću u rasponu od 25 do 30 milijuna eura.

Kroos je u više navrata odbijao produljiti svoj ugovor s bavarskim velikanom (istjecao mu je 2015. godine, op.a.) koji ga je stoga odlučio prodati. Njegova službena prezentacija na Santiago Bernabeuu zakazana je poslijepodne za 17h.

- Zahvaljujemo Toniju Kroosu na njegovom vremenu provedenom u Münchenu. S njim smo ostvarili velike uspjehe. Želimo njemu i njegovoj obitelji sve najbolje u Madridu i Realu – poručio je Bayernov izvršni predsjednik Karl-Heinz Rummenigge.

Kroos je profesionalnu karijeru započeo u Bayernu 2007. godine, a neko je vrijeme proveo na posudbi u Bayer Leverkusenu. S Bayernom je, između ostaloga, osvojio tri bundesligaška naslova i tri DFB-Pokala, a bio je članom momčadi koja je sezone 2012/13 osvojila trostruku krunu (Bundesliga, DFB-Pokal, Liga prvaka).

Linker
23. rujan 2024 00:26