Drago Sopta/CROPIX
'JAKO CIJENIM MODRE'

Kranjčar: Nije Dinamu Liga prvaka pala s neba, ali jasno je da smo mi veliki favoriti!

Mi smo uvijek sve prihvaćali izvrsno u reprezentaciju, pa će tako biti i sa Sammirom. Znamo ga, igrao je i igra s jednim dijelom igrača - rekao je Niko Kranjčar
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. listopad 2012. 10:41

Netom prije no što će Dynamo iz Kijeva krenuti u karantenu uoči susreta s Modrima, javio nam se Niko Kranjčar. Bio je raspoložen, odmah nam je priopćio da na današnji ogled stiže i 'pater familias', tata Zlatko.

Iz Kijeva su prošlih dana dolazile priče da domaćin ima velikih problema, da novi trener Oleg Blohin nije uspio podignuti uzdrmanu momčad, da je žestok u odnosu s igračima. Pitamo Kranjčara je li to istina?

- Mediji naravno imaju svoje priče, kao svuda na svijetu. Međutim, atmosfera u našem klubu je dobra. Potpuno O.K. Onakva kakva obično i jest kad se promijeni trener.

Niko kaže da su Kijevljani vrlo oprezni prije sudara s momčadi Ante Čačića.

- Nije Dinamu LP pala s neba. Modri su se drugu godinu zaredom plasirali u LP, svaka momčad koja igra u tom natjecanju je dobra, nema nikakve sumnje. Kompletna momčad njeguje veliki respekt prema Dinamu. Ja posebno. Znam kako Modri mogu dobro odigrati, kako mogu iznenaditi svakoga. Imaju reprezentativce, odlične igrače, protiv Hajduka u derbiju su odigrali jako dobro. Ne trebate me niti pitati može li Dinamo napraviti nešto u Kijevu. Naravno da može jer su dovoljno jaki. Na nama je da im to ne dozvolimo.

Treba vam večerašnja pobjeda nad Dinamom?

- Sasvim jasno. Mi današnji dvoboj moramo dobiti ako želimo ostvariti naše želje. Svjesni smo da neće biti lako, ali mi smo definitivno favoriti. Imamo više iskustva, igramo na svom stadionu. Ali ponavljam, svi mi jako, jako cijenimo Dinamo.

Sammira ćemo svi prihvatiti!

Tema Sammir u reprezentaciji Hrvatske još je uvijek jako zanimljiva, o njoj se u Hrvatskoj piše iz dana u dan. Što vi mislite o pozivanju Sammira?

- Izbornik Štimac je taj koji odlučuje. On je smatrao da mu Sammir treba i zato ga je pozvao. Sammir nije nepoznanica, on je posljednjih godina uvijek bio najbolji ili među dva najbolja igrača u Prvoj HNL.

Što mislite, kako će reprezentacija prihvatiti Sammira?

- Mi smo uvijek sve prihvaćali izvrsno, pa će tako biti i sa Sammirom. Znamo ga, igrao je i igra s jednim dijelom reprezentativaca. U reprezentaciji vlada odlično ozračje, Sammir s prijemom neće imati nikakvih problema.

Linker
22. rujan 2024 14:33