Ronaldo i Messi
 JOSEP LAGO/AFP
PROMJENA NA PRIJESTOLJU

Kramarić: Nažalost, Messi i Ronaldo se polako gase! Novi vladar? Ima jedan koji je bolji od Neymara...

Najubojitiji Vatreni u 2020. otkrio je za SN svoja razmišljanja o najboljim svjetskim napadačima
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. siječanj 2021. 20:55

Andrej Kramarić dao je veliki nobogodišnji intervju za Sportske novosti. U prvom dijelu pričao je o svom zdravstvenom stanju, osobnim ambicijama, formi, ponudi Bayerna, očekivanjima u 2021., šansama Hrvatske na Euru... Taj dio intervjua možete pročitati OVDJE.

U drugom dijelu Kramarić je otkrio tko je za njega najbolji napdač svijeta i tko će u idućih 4-5 godina obilježiti nogomet.

Kad su vas novinari pitali “pucate li na mjesto prvog strijelca Bundeslige”, vrlo ste iskusno i staloženo kazali da je to gotovo nemoguće pokraj Roberta Lewandowskog, dok on igra za Bayern.

- Baš tako. Odmah u startu sam rekao da je to glupo pitanje. Svi smo znali i prije sezone tko će biti najbolji strijelac. Nisam ništa promašio - nasmijao se Kramarić.

Slažete li se da je zaslužio nagradu FIFA-e za najboljeg igrača svijeta, a vjerojatno bi dobio i Zlatnu loptu kad bi se dodjeljivala?

- Apsolutno je zaslužio! Drago mi je što je izabran kao najbolji, žao mi je što neće dobiti Zlatnu loptu. Cijenim Lewandowskog jer on je trenutačno najbolji i najkompletniji napadač na svijetu. Pokazuje to praktično svakodnevno, ja ga obožavam kao igrača. Gotovo čitavo desetljeće on je u TOP 3 špica svijeta, ne računajući Messija i Ronalda.

Messi i Ronaldo su već u nekim godinama...

- Jesu, vidi se. Messi je malo potonuo u Barceloni, čemu su razlog i svađice koje je imao s klubom, koji nije najstabilniji. Ronaldo je stariji od Messija, ni on više nije energetski sposoban nositi ekipu od početka do kraja, osim što i dalje zabija golove, za što je apsolutno stroj. Nažalost, jedan i drugi se možda polako gase, ali moramo biti sretni što smo imali privilegij živjeti u njihovo doba. Nisam siguran koliko će se takvih napadača i igrača još roditi. I prije sam govorio da je za mene Messi daleko najbolji igrač u povijesti nogometa. Ronaldu se možeš samo čuditi i diviti što je sve napravio. Gledati takvu dvojicu u isto vrijeme nešto je neprocjenjivo.

Koji bi igrači mogli obilježiti sljedećih četiri-pet sezona?

- U sljedećih četiri-pet godina trebao bi dominirati Mbappe. Nekako svi guraju Neymara. Dok su u istom klubu moguće je da iz respekta prije nagradu za najboljega dobije Neymar, ali ako se razdvoje malu bih prednost dao Mbappeu. Mislim da je nova stranica nogometa njihova.

Tko je po vama glavni kandidat za osvajanje Lige prvaka. Hoće li je Bayern obraniti?

- Opet su u igri Bayern i Liverpool, ali ne bih volio davati prognoze. Bayern je ponovno na visokoj razini, vidjelo se da im je Kimmich nedostajao. Mnogi osciliraju, tako i Liverpool, međutim, on je sposoban odigrati čudesno, dok za Manchester City ne osjećam da su spremni. Prvak će biti onaj tko dođe u završnicu u najboljoj formi.

Linker
22. rujan 2024 16:39