Mateo Kovačić

 GIUSEPPE CACACE Afp
ČESTITKE PLJUŠTE

Kovačić prvim golom oduševio jednog od najboljih na svijetu: ‘Trebamo ga ovakvog, bit će nam jako važan‘

Dobro mu je poznato ovo natjecanje budući da ga je osvojio četiri puta
Piše: SNObjavljeno: 20. prosinac 2023. 07:55

Kao što se i očekivalo, Manchester City uspješno je riješio polufinalni izazov na prvom im Svjetskom klupskom prvenstvu. Japanska Urawa Reds pala je bez ispaljenog metka, a ogled će posebno pamtiti Mateo Kovačić.

Hrvatski veznjak zablistao je na internacionalnoj sceni i upisao prvijenac u dresu Građana za 2:0 vodstvo, prije nego što će Bernardo Silva postaviti konačnih 3:0. Kovačić je zaradio pozitivne kritike medija i navijača, a ni suigrači se nisu libili javno čestitati Vatrenom. Tako je Rodri poručio da je upravo ovakav Kovačić ono što veseli plavi dio Manchestera. Pohvalio je i Matheusa Nunesa, koji je najzaslužniji za autogol Mariusa Hoibraaten, ujedno i prvi na susretu.

image

Mateo Kovačić

GIUSEPPE CACACE Afp

- Nunesu je trebao ovaj potez da bi dobio na samopouzdanju. Mlad je i jako dobar, isprovocirao je prvi gol. Zabio je i Kovačić, također je odigrao jako dobro, trebamo ga u ovakvom izdanju. Bit će naš važan igrač, jako sam sretan zbog obojice - kazao je španjolski reprezentativac, ujedno i jedan od najboljih veznjaka svijeta u ovoj godini.

image

Mateo Kovačić i Phjl Foden

GIUSEPPE CACACE Afp

Kovačiću je, podsjetimo, trebalo 19 utakmica za prvi gol u Cityju u svim natjecanjima. Engleski mediji pretpostavljaju da mu je Svjetsko klupsko prvenstvo odlična prilika za izboriti dodatno povjerenje Pepa Guardiole. Kovačiću je ovo dobro poznato natjecanje, osvojio ga je četiri puta - tri s Realom, jednom s londonskim Chelseajem.

>>>>>> KOVAČIĆEV GOL POGLEDAJTE OVDJE <<<<<<<

Linker
16. svibanj 2024 23:02