IZBORNIK UDARA PO SUCIMA

Kod Olge postoji samo crno ili bijelo: Bilićeva sudbina ovisi o iduće dvije utakmice!

Piše: Alen MaričićObjavljeno: 02. studeni 2012. 09:51

Ako su ruski mediji dobro informirani, Slaven Bilić je dopuzao na Rubikon. Novinari znaju biti oštri prema trenerima koji nisu ispunili rezultatska očekivanja, no nije baš čest slučaj da tako “puste ruke” u nizanju teških kritika koje nerijetko prelaze u optužbe.

Poslije ispadanja u Kupu od Tereka u Groznom, Slaven i hrvatskih stručni stožer nesumnjivo se osjećaju u duhu imena grada u kojem su položili oružje, međutim Bilić, koji u posljednjih pet nastupa ima tri poraza i dva remija nije krivo niti sebe, niti igrače, sve je svalio na suce:

- Igrali smo dobro - ustvrdio je Slaven, da bi potom “otvorio dušu”:

- Došao sam u Lokomotiv učiniti nešto više, ali ne mogu. Od prvog kola prvenstva susrećemo goleme probleme sa suđenjem. Način na koji je arbitar vodio ovu posljednju utakmicu, kao i drugi neke ranije, nije dostajan sporta. Takva arbitraža eliminira sav naše rad, sve ono što smo činili s naporom. Više ne mogu ignorirati odluke koje rješavaju utakmice na štetu moje momčadi.

Kolumnist portala Sportbox.ru rezolutno je to prokomentirao: “Vapaj iz srca. Ništa novo, milijun puta smo to čuli. Ovaj lov na vještice znači samo jedno - Slaven Bilić, veliki čovjek i kvalificirani stručnjak, koji unosi u rad stoposto angažmana, ne može shvatiti što se događa s njegovom ekipom. Zašto momčad visoke kvalitete, s velikim plaćama koje stižu na vrijeme, i čiji su uvjeti za rad idealni, usto ima snažan lobi u hodnicima moći koji ne zahtijeva ništa osim skupljanje bodova, loše igra nogomet? Izgledaju prazno i zastrašujuće poput bundeva nakon Noći vještica”.

Komentator lista Gazeta.ru bio je još oštriji:

“Bilić je razvalio Lokomotiv”. Uz sugestiju nogometašima “Igrajte dečki, umjesto što se penjete šakama na suca”.

I tako posljednjih nekoliko kola. Predsjednica Olga Somorodskaja ne govori mnogo o statusu trenera. Zasad još drži ljestve Slavenu, vidi se to i po izjavi, ali svi vjeruju -dršću joj ruke!

- Suci favoriziraju određene klubove, Lokomotiv bi trebao imati pravo da pozove strane arbitre, spremni smo ih platiti.

No, moskovski nogometni kroničari kažu da je Olga i previše jednostavna žena, da kod nje postoji samo crno ili bijelo, i da će se Bilićeva sudbina riješiti u sljedeće dvije utakmice. U nedjeju igraju s CSKA gradski derbi, potom je na rasporedu Anži. Ako ne osvoji četiri buda -Slaven će morati otići, tvrde novinari. Iliti, izgubi li prekosutra, to je pa-pa...

KOMPLETAN ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
22. rujan 2024 14:19