GORAN MEHKEK Cropix
POMOĆ IGRAČIMA

Klubovi sve više prate kamp! Znaju da tamo mogu pronaći dobre igrače: ‘Mnogi su si tako posložili karijere‘

‘Sada je i vrijeme za pojačanja i ovdje sigurno ima kvalitete za profesionalni ugovor‘
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 17. lipanj 2022. 23:42

Hrvatska udruga Nogometni sindikat u suradnji s Rehabilitacijom Nova, Triglav osiguranjem i organizacijom FIFPRO ove godine od 16. do 24. lipnja organizira deveti kamp za profesionalne nogometaše bez ugovora. Udruga na ovaj način pomaže igračima koji su imali profesionalni ugovor ili su članovi sindikata u potrazi za novim angažmanom.

Preko kampa do zvijezda svoj put će ove sezone tražiti 15 nogometaša. Treninzi se pod budnim okom glavnog trenera i vlasnika UEFA Pro licence Ivice Landeke održavaju na igralištu NK Jarun. Na raspolaganju igračima je osim glavnog i pomoćni trener, kondicijski trener, fizioterapeut te trener vratara. Dogovorene su dvije gostujuće prijateljske utakmice, protiv slovenskih prvoligaša NK Radomlja 19. lipnja i NK Domžala 22. lipnja.

Na jedan od treninga došao je i predsjednik udruge Nogometni sindikat i naš proslavljeni bivši reprezentativac Dario Šimić. Unatoč ružnom vremenu stigao je pozdraviti igrače i pružiti svoju podršku te pokazati da je udruga tu za njih. Koliko misle ozbiljno pomoći govori i činjenica da između ostalog sudionici imaju osiguran smještaj u hotelu Westin, sportsku prehranu i Nike sportsku opremu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

- Kao i svake godine, tu smo zbog toga kako bismo pomogli ovim igračima. Nemaju ugovore i ovim putem mogu održavati formu, ali eventualno i skrenuti pažnju na sebe. Imaju dobre uvjete za rad i odličan tim stručnjaka koji je tu pomoći im - rekao je o kampu predsjednik udruge.

Zadnjih godina su se kroz kamp "isprofilirali" nogometaši koji su našli nove destinacije. Na njihovu, a i sreću kluba. Oni su dokaz da kamp nije uzaludan. Objeručke su zgrabili priliku koju im je pružio Nogometni sindikat i nisu pogriješili. Da kamp definitivno ima smisla slaže se i Šimić.

- U zadnje vrijeme klubovi gledaju prema kampu. Sada je i vrijeme za pojačanja i ovdje sigurno ima kvalitete za profesionalni ugovor koji će zadovoljiti obje strane. Ovakav projekt se pokazao uspješnim. Dosta si je prijašnjih kandidata "posložilo" karijere i ovim putem našli angažman.

Treba izdvojiti prošlogodišnjeg sudionika kampa Ivana Delića (23) koji je za Šibenik u sezoni nakon kampa skupio 10 golova i osam asistencija. Jakov Medić (23) bio je 2017. u nezavidnoj situaciji, međutim sada nastupa za St. Pauli u 2. Bundesligi i tamo je jedan od najboljih obrambenih igrača. Mate Maleš (33) bivši je hrvatski reprezentativac, međutim prije dvije godine ostao je bez kluba i odlučio se ovim putem održavati formu. Lokomotiva je to prepoznala kao priliku i dobila igrača koji je skupio 20 nastupa prošle sezone i sigurno iskustvom pomogao momčadi.

Nekoliko je poznatih imena na popisu sudionika ove godine. Potencijal braniča Ricarda Bagadura (26) je kao juniora Rijeke prepoznala Fiorentina koja je za njega tada platila pola milijuna eura. Nakon više posudba u četiri godine istekao mu je ugovor sa talijanskim velikanom te je od tada nastupao za drugu momčad Osijeka i Hrvatski dragovoljac, a sezonu je završio u Varaždinu. Tridesetogodišnji Mislav Komorski skupio je više od 100 nastupa u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Nastupao je u 1.HNL za Lokomotivu, Hrvatski dragovoljac i Inter Zaprešić. Zadnji klub mu je bio NK Orijent 1919, a igrao je i indijsku Super League s NorthEast United FC.

Bagadur i Komorski među ovogodišnjim sudionicima kampa

Nekoliko je poznatih nogometnih imena na popisu sudionika kampa ove godine.

Potencijal braniča Ricarda Bagadura (26) je još dok je bio junior Rijeke prepoznala Fiorentina, koja je za njega tada platila pola milijuna eura.

Nakon više posudba u četiri godine istekao mu je ugovor s talijanskim velikanom, te je od tada nastupao za drugu momčad Osijeka i Hrvatski dragovoljac, a sezonu je završio u Varaždinu.

Tridesetogodišnji Mislav Komorski skupio je više od 100 nastupa u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Nastupao je u Prvoj HNL za Lokomotivu, Hrvatski dragovoljac i Inter iz Zaprešića. Zadnji klub mu je bio NK Orijent 1919, a igrao je, primjerice, i indijsku Super League s NorthEast United FC.

Linker
19. travanj 2024 13:00