AP
KILLER BRILJIRA U FA CUPU

Klasnić zabio za četvrtfinale, trećeligaša izborio majstoricu protiv Topnika, uvjerljivi City

Klasniću je postignuti gol bio peti ovosezonski ukupno, te drugi u FA Cupu u samo pet dana (zabio je na gostovanju kod Wigana u 4. kolu također za pobjedu 1-0, op.a)
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 20. veljača 2011. 19:10

Hrvatski napadač Ivan Klasnić donio je svom Boltonu plasman u četvrtfinale FA Cupa jedinim golom za 1-0 pobjedu na gostovanju kod Fulhama na Craven Cottageu...

Odlučujući trenutak susreta zbio se u 19. minuti kada je Klasnić lijepim volejem ljevicom s nekih 11 metara poslao loptu u donji desni kut gola Marka Schwarzera. Pokazalo se da je to bio jedini gol na susretu koji je Boltonu donio četvrtfinalni sraz protiv Birminghama.

KLASNIĆEV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE

Klasniću je postignuti gol bio peti ovosezonski ukupno, te drugi u FA Cupu u samo pet dana (zabio je na gostovanju kod Wigana u 4. kolu također za pobjedu 1-0, op.a).

Bivši napadač St. Paulija, Nantesa i Werdera imao je dobru priliku zabiti i u 69. minuti, no njegov je udarac tada ukrotio Schwarzer. Zamijenjen je deset minuta kasnije, kada je umjesto njega ušao Johan Elmander.

Nogometaši Manchester Cityja savladali su trećeligaša Notts Countyja 5-0 u ponovljenoj utakmici 4. kola FA Cupa igranoj na Gradskom stadionu u Manchesteru...

Kako je u prvom susretu igranom krajem siječnja završilo 1-1 na Meadow Laneu, igrala se nova utakmica u kojoj favorizirani City nije ništa prepustio slučaju.

OVDJE POGLEDAJTE GOLOVE MANCHESTER CITYA

Prva dva je gola za "građane" zabio francuski veteran Patrick Vieira, oba glavom nakon kornera, dok se se u posljednjih deset minuta u strijelce upisali i Carlos Tevez, Edin Džeko i Micah Richards.

Bosansko-hercegovački reprezentativac Edin Džeko zabio je u 89. minuti glavom nakon lijepog ubacivanja Teveza, a bio mu je to drugi gol u dresu "građana" u osmom nastupu. Oba je zabio Notts Countyju u FA Cupu. Podsjećamo, u prvom je susretu zatresao mrežu za konačnih 1-1. Valja dodati i da je Džeko, koji je odigrao cijelu utakmicu, prethodno asistirao Tevezu kod trećeg Cityjevog gola, lijepo uposlivši Argentinca u kontranapadu, koji je potom zaobišao vratara Notts Countyja i poentirao.

Nogometaši Arsenala odigrali su tek 1-1 na gostovanju kod trećeligaša Leyton Orienta tako da će četvrtfinalist odlučivati u ponovljenoj utakmici, ovoga puta na Emiratesu...

Arsenal je od početka utakmice, kako se i očekivalo, nametnuo svoj ritam, te je uz dominantan posjed lopte pritiskao gol trenutno 11-plasirane trećeligaške momčadi. Urodilo je to plodom u 53. minuti kada je Nicklas Bendtner s desne strane zavrnuo jednu loptu u sredinu, a ondje je Tomaš Rosicky s nekih 12-ak metara glavom pronašao put do mreže.

No, domaći se nisu predavali i Jonathan Tehoue je u 89. minuti predriblao dvojicu Arsenalovih igrača, Iganasija Miquela i Kierana Gibbsa, te snažnim udarcem posred gola s desetak metara savladao Manuela Almuniju i donio erupciju oduševljenja na Matchroom Stadiumu.

Pobjednik ovog dvoboja u četvrtfinalu će ići na noge Manchester Unitedu.

FA Cup, 5. kolo:



Fulham – Bolton 0-1 (Klasnić 19)

Leyton Orient – Arsenal 1-1 (Tehoue 89 / Rosicky 53)

ponovljena utakmica 4. kola:

Manchester City – Notts County 5-0 (Vieira 37, 58, Tevez 84, Džeko 89, Richards 90)

Linker
12. rujan 2024 14:14