IVICA VESELINOV/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
ŽALOPOJNI TEKST

Katastrofa srpskog nogometa: ‘Prestigla nas je čak i Hrvatska, a možemo još niže pasti‘

Nacionalni koefcijent Srbije pao je na 20. mjesto Uefine ljestvice
Piše: SNObjavljeno: 04. listopad 2024. 10:31

I ovog tjedna srpski klubovi nisu uspjeli osvojiti ni jedan bod za nacionalni koeficijent, započinje Kurir svoj žalopojni tekst.

Crvena zvezda je, podsjetimo, uvjerljivo poražena na gostovanju kod Intera u Ligi prvaka, dok je TSC doživio minimalni poraz kod Astane u Konferencijskoj ligi.

"To je utjecalo da se koeficijent srpskog nogometa dodatno sroza", piše Kurir pa nastavlja:

image
GABRIEL BOUYS Afp

"Ne tako davno dičili smo se s pet klubova u Europi, prvak je izravno išao u grupnu fazu Lige prvaka, imali smo i dva kluba predstavnika u kvalifikacijama za najjače natjecanje, ali na to možemo slobodno zaboraviti. Posljednje dvije sezone srpskih klubova u Europi vratile su nas na početak, unazadile toliko da će biti potrebno možda i više od pet godina da se oporavimo i opet stanemo na noge."

Srpski medij ističe da je na tablici nacionalnih Uefinih koeficijenata Srbija pala na 20. mjesto te je sada čak iza Hrvatske.

"Eto situacije u kojoj nije djelovalo da ćemo se naći prije dvije-tri sezone kada je UEFA koeficijent Srbije bio na vrhuncu i kada se maštalo o ulasku u najboljih deset liga Europe. Sada nismo ni blizu toga", zaključuju.

Linker
04. listopad 2024 15:30