Andrew Robertson 
 CARL RECINE Afp
A SAD - HRVATSKA

Kapetan Škotske razočaran nakon remija s Englezima, nahvalio ih i Southgate: ‘Mogli smo i više...‘

‘Izuzetno je važan ovaj bod, drži nas u igri i čuva atmosferu u momčadi‘, kaže Robertson.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. lipanj 2021. 23:34

U susretu 2. kola D skupine Europskog nogometnog prvenstva reprezentacije Engleske i Škotske su u Londonu odigrale bez golova.

Gordi Albion je ovim rezultatom praktički osigurao plasman u osminu finala, dok je Škotska došla do prvog boda i u međusobnom će susretu s Vatrenima tražiti kartu za drugi krug natjecanja.

Kapetan Škotske i branič Liverpoola Andrew Robertson izjavio je nakon remija:

"Imali smo dobre šanse. Na momente smo im i 'sakrili' loptu, uspjeli smo ih izbaciti iz takta i možda smo čak mogli učiniti i više. Bod nas drži u igri te je iznimno važno zadržati ovakvu atmosferu u momčadi."

Izbornik engleske reprezentacije Gareth Southgate djelovao je prilično iscrpljeno:

"Bila je to frustrirajuća večer. Moram pohvaliti Škote za ono što su pokazali na terenu. Ako već nismo mogli doći do pobjede, važno je da nismo izgubili. Trebalo nam je možda malo više trke u obrani. Smatrao sam da bi nam Marcus Rashford mogao dati dodatnu energiju, zato sam zamijenio Kanea. U tom trenutku kad sam ga uveo još smo imali šanse doći do sva tri boda. Moramo dobro analizirati učinak - i tu pritom mislim i na sebe - te nastojati biti bolji. Nismo učinili dovoljno kako bismo ostvarili pobjedu", zaključio je Southgate.

Linker
06. svibanj 2024 04:43