Sammir, gazda Zhejianga i Franko
 Privatna arhiva
I PLAĆA JE PUNO BOLJA

Kapetan Rijeke ima novi klub: ‘Odlučio sam otići, ostanak nije bio opcija! Hvala Sammiru i Santiniju...‘

Franko Andrijašević u srijedu je potpisao trogodišnji ugovor s Zhejiangom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. lipanj 2021. 10:19

Franko Andrijašević (29) u srijedu je potpisao trogodišnji ugovor s kineskim klubom Zhejiang Professional FC. To je inače klub u kojem je nekad igrao Sammir, samo što je klub u međuvremenu promijenio ime. Radi se o kineskom drugoligašu koji se bori za ulazak u elitni rang tamošnjeg nogometa. Nakon što mu je završila posudba u Rijeci, njegov matični klub Gent prodao ga je u Kinu...
- Moj menadžer Andy Bara mi je tu opciju spomenuo prije godinu i pol dana. Rekao sam da ću razmisliti, morao sam sagledati sve uvjete, hoće li to biti i u interesu moje obitelji. Nakon što sam dobio sve potrebne informacije, odlučio sam otići u Kinu. Čini mi se kao dobra opcija. Moj bivši klub Gent i sadašnji su se uspjeli dogovoriti i eto me u Kini, sve je prošlo glatko - kazao nam je Andrijašević nakon potpisivanja ugovora.

image
TEO KAMOV/CROPIX Cropix


Je li imao nekih drugih ponuda, opcija, je li razmišljao o drugim destinacijama?
- Bilo je upita, najviše iz Turske. Bilo je priča o posudbi, ali Gent me želio prodati. Također, i kad su Kinezi u pitanju, prvo se razgovaralo o posudbi, ali Gent je bio stava da posudbe ne dolaze u obzir. Kinezi su vrlo brzo pristali na transfer, klubovi su se uspjeli dogovoriti, tako da je na kraju sve bilo na meni.


Je li bilo kakve mogućnosti ostanka u Rijeci?
- Ne, nije bilo mogućnosti ostanka u Rijeci. Jer prije nekoliko mjeseci sam dobio signal iz Genta da posudba više nije opcija, da ne žele više raditi na takav način. Bio sam svjestan toga, znao sam da će treća godina biti previše.


Što očekuje u Kini, ipak je to novi izazov, nepoznata nogometna zemlja za njega, definitivno jedno novo iskustvo.
- Bio sam jednom s reprezentacijom u Kini. Stvarno je to drugi svijet. Kad sve to vidiš uživo, kao da si u nekakvom filmu. Čuo sam sve najbolje o tom klubu, gradu... Raspitivao sam se kod Ivana Santinija i Sammira, ovim putem im se zahvaljujem na podrobnim informacijama. Također se zahvaljujem i svom menadžeru Bari koji je uložio puno truda da se ostvari ovaj transfer. Kazali su mi svi sve pozitivno o Kini, čak me Santini spojio s nekoliko Hrvata koji tamo žive. Tako da sam komunicirao i s njima, raspitivao se o svemu. Teško je naravno imati kompletnu sliku dok sve ne krene. Ovo je sigurno nova avantura za mene, ali veselim se. Miran sam i vjerujem da će sve biti kako treba - zaključio je Andrijašević


Financijski detalji transfera su nepoznati, ali Franko će zarađivati sigurno mnogo više nego što li je zarađivao do sada, možemo procijeniti da će njegova godišnja primanja debelo premašiti milijun eura.

Linker
29. travanj 2024 18:24