Sergej Jakirović nije skrivao razočaranje nakon susreta s Borcem

 MARKO TODOROV/CROPIX
VELIKA LAKRDIJA

Kao u najmračnija vremena lige: Odavno jedan klub u BiH nije bio tako otvoreno i bahato protežiran!

Danas je BiH liga puno ‘čišća‘ od srbijanske ili crnogorske, ali neke stvari se ne mijenjaju...
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 11. travanj 2022. 16:11

Premijer liga je jako napredovala od onih “mračnih” vremena s početaka njenog osnivanja, kada je trebalo dobro “stisnuti” da bi se dobilo u gostima. No, ovo što se radi s banjalučkim Borcem posljednjih par sezona bolno podsjeća na ostatke tih vremena zbog kojih se Premijer liga još nije otresla svoje reputacije, iako je nemjerljivo “čistija” u odnosu na lige regije, pogotovo, primjerice, srbijanske ili crnogorske.

Odavno jedan klub nije bio tako protežiran i guran kao Borac, a pogotovo se nije to činilo tako otvoreno i bez pardona, doslovno bahato kako se radi s aktualnim prvakom države. I obično to rade uvijek isti likovi, isti suci kojima je jedino zajedničko geografska bliskost sjedištu banjalučkog kluba. Smjenjuju se samo njihove “žrtve”, koji prođu manje ili više loše u susretu s nečim na što ne mogu utjecati.

image

Kerim Memija

HŠK Zrinjski

To se dogodilo i Zrinjskom u subotu, no ovakav Zrinjski je toliko dobar, bolji je od Borca za barem dva gola razlike, ali je remi 1:1 po natopljenom terenu banjalučkog stadiona najviše što su mogli izvući. Jer, kako objasniti da momčad koja ima 70 posto posjeda lopte napravi skoro 90 posto više prekršaja? To je očito jasno samo sucu Zoranu Grbiću koji je očito smatrao da su gosti iz Mostara pregrubi i preagresivni, unatoč tome što su dobar dio utakmice uglavnom bili oni koji su napadali i stvarali prilike. Odnosno, barem ih pokušavali stvarati…

"Očito više udaramo nego drugi, ne znam što bih rekao. Ako ste gledali utakmicu sve je bilo jasno", rekao je Jakirović poslije utakmice, čiji je komentar bio maksimum onoga što je mogao reći o suđenju, a da ga Nogometni savez ne kazni.

Bilo kako bilo, ovim je prekinuta serija od 14 uzastopnih pobjeda Zrinjskog, ali njihova prednost na ljestvici Premijer lige ostala je netaknuta, odnosno i dalje je ogromnih 19 bodova, jer i Tuzla City je remizirao u ovom kolu.

image

Strijelac Ivan Jukić i Dino Ćorić u duelu

HŠK Zrinjski

"Samo ovako je mogao da bude prekinut i nikako drugačije", dodao je Jakirović, ne ulazeći previše u detalje.

Borac je nakon vodstva i pogotka Jove Lukića bio u podređenom položaju, a Zrinjski je od izjednačenja preko Ivana Jukića imao i vratnicu i samo je vratar Nikola Ćetković spasio domaće od opasnosti da im se Sarajevo u toj borbi za treće mjesto.

"Borac se obranio u ovoj utakmici, iskoristio je jednu pogrešku u našoj obrani i došao do boda. Moji momci su dali maksimum. Imamo osam utakmica do kraja i idemo dalje", zaključio je Sergej Jakirović.

Linker
23. travanj 2024 21:58