People assist injured after an explosion in Dnipropetrovsk, Ukraine, Friday, April 27, 2012. Ukraine officials say dozens of people including schoolchildren, were injured in four blasts in the eastern Ukrainian city. (AP Photo/Dmitriy Dvorsky)
 AP
TERORISTIČKI NAPADI

Kalinić iz Ukrajine: 'Ulice su sablasno puste, a ni meni ne pada na pamet izlaziti van'

Šef kuhinje mi je rekao 'Kale, ne izlazi van, bombe pucaju'. Ja nisam ništa čuo dok sam se vozio kući iz baze, ali od Ljubinog poziva više nisam izašao van - priča Kalinić
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. travanj 2012. 18:03

Četiri paklene naprave jučer su eksplodirale u ukrajinskom gradu Dnjipropetrovsku, pri čemu je ozlijeđeno najmanje 27 žitelja, od kojih je devetero djece. Eksplozije su se dogodile na različitim lokacijama u centru grada u jutarnjim satima, u razmaku od 100-injak minuta, što sugerira da se radi o terorističkom napadu.

- Ulice su sablasno puste, nikoga nema vani - u startu nam je rekao Nikola Kalinić, 'devetka' Dnjipra koji u tom klubu igra zajedno s Ivanom Strinićem.

- Mobitel mreža je nekoliko sati bila isključena. Nikoga nismo mogli dobiti telefonom. Ali nismo bili u panici.

Petak je za Kalinića bio uobičajeni radni dan. Vikend je rezerviran za polufinale Kupa u kojem njegov Dnjipro ne sudjeluje, pa je trening bio lakšeg intenziteta s obzirom da se prvenstvo nastavlja u srijedu.

- Odradili smo jutarnji trening, vratio sam se kući kada je zazvonio telefon. Javio mi se prijatelj Ljubo, šef kuhinje iz restorana. Rekao mi je 'Kale, ne izlazi van, bombe pucaju'. Ja nisam ništa čuo dok sam se vozio kući sa 20-ak minuta udaljene baze, ali od Ljubinog poziva više nisam izašao van. Iz kluba se nitko nije javljao, do sinoć nisu bili otkazani treninzi. Naizgled je sve u gradu normalno, ali stalno čujem zavijanje sirena Hitne pomoći koje podsjećaju na nemile događaje - ispričao je Kalinić koji u Dnjipropetrovsku živi s djevojkom Vanjom.

Linker
24. rujan 2024 09:26