FRANCK FIFE Afp
ZVIJEZDA NA UDARU

Kakva poruka Mbappeu! ‘Da, čuo sam glasine. Ali, Kyliane, odrasti! To ti je život...‘

‘Njegove izjave pokazuju manjak poštovanja prema instituciji, ali i prema suigračima‘
Piše: SNObjavljeno: 11. listopad 2022. 12:01

Ponašanje Kyliana Mbappéa sve je češće na meniju kritičara među kojima se nalazi i bivši francuski reprezentativac Emmanuel Petit.

Napadač PSG-a kao da se postavio iznad kluba i svojih suigrača pa stalno nešto negoduje, a nimalo se ni ne trudi sakriti svoje nezadovoljstvo.

Petit je, podsjetimo, još početkom mjeseca ‘udario‘ po Kylianu rekavši:

"Da sam na mjestu Messija i društva, bila bi mi puna kapa svaki put kad Mbappé progovori. Sljedeći korak je da ga pitaju kakvu momčad želi imati. Samo to još nedostaje."

Slavni umirovljeni nogometaš danas ima 52 godine, a u razgovoru za RMC Sport ponovno se dotaknuo svog mlađeg sunarodnjaka.

"Čuo sam glasine da neka obećanja nisu ispunjena, ali treba mu reći: ‘Kyliane, odrasti, to ti je život. Većinu vremena dobivate obećanja koja se ne ispunjavaju, ali znači li to da trebate prestati sa svojim poslom i da trebate sve preispitivati? Naravno da ne. To je život odraslih ljudi", započeo je Petit.

image
FRANCOIS NASCIMBENI Afp

Osvrnuo se i na nedavnu Mbappéovu izjavu kada je usporedio igranje u reprezentaciji s onim u PSG-u.

"Ovdje igram drugačije nego u klubu, ovdje imam puno više slobode. U Parizu je drugačije, od mene se traži da katkad budem pivot koji otvara prostor za druge", požalio se nakon utakmice s Austrijom u Ligi nacija.

Evo i što mu je Petit rekao na tu temu:

"Što prije riješiš probleme sa samim sobom, prije će se i tvoja izvedba na terenu poboljšati, a odnosi s navijačima i suigračima bit će miniji. Pa on danas sve živcira. Cijelo vrijeme sve čini osobnim. Čak stavlja sebe iznad institucije. Je li mu se sve obilo o glavu? Jesu li na to utjecale naknade koje ga čine najbolje plaćenim igračem svijeta? U PSG-u su mu sigurno obećali da će se projekt graditi oko njega... Gledaj, klub je važniji od bilo kojeg igrača, a danas su Mbappéove izjave irelevantne i pokazuju manjak poštovanja prema instituciji, ali i prema njegovim suigračima jer tim riječima cilja na svog trenera i na pojedine igrače", zaključio je Petit.

Linker
18. listopad 2024 16:35